Имам сенки под очите, защо?

Имам сенки под очите, защо?

Имате тъмни кръгове под очите? Не се смятайте за специални :) Много хора имат. Факт е, че куп обстоятелства могат да ви сдобият с такива. Нека обаче изброим няколко от основните виновници за появата им:

1. Липсата на сън. Това може би е най-логичната и най-разпространена причина за образуването на нежеланите сенки в споменатата област. Така че: наспивайте се и всичко ще бъде наред.

2. Алергии. Астма. Екземи. Изброените имат потенциал да предизвикат сърбеж в зоната около и под очите. А търкането и чесането на нежната кожа там е много лоша идея.

3. Нездравословен хранителен режим. Отсъствието на ценни минерали затруднява снабдяването на клетките на външната обвивка на лицето с кислород. Това именно повишава риска от появата на тъмните кръгове.

4. Дехидратацията, разбира се! Знаете, че лисата на вода е голям проблем :)

5. Прекомерното и безотговорно излагане на слънчева светлина пък увеличава риска от пигментиране в областта под зрителния ви орган. Затова бъдете внимателни и винаги нанасяйте слънцезащитен крем върху физиономията си.

6. Възрастта. Нека си го признаем: с годините кожата започва да изпитва недостиг на колаген, изтънява, става по-прозрачна (бонус: значително по-суха е заради намалената функция на мастните жлези), а вените под нея започват да личат.

ключови думи:
сенки под очите

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май