Как да се избавим от торбичките и тъмните кръгове под очите

Как да се избавим от торбичките и тъмните кръгове под очите

Когато ни чака дълъг и натоварен ден с много срещи, най-малко искаме да видим сутринта в огледалото торбички и тъмни кръгове под очите. Лицето в тези случаи изглежда болно и уморено. Според статистиката от торбички и тъмни кръгове се оплаква всяка трета клиентка на козметиците. Очите се подуват по различни причини – виновни са и сълзите, и физическите натоварвания, и генетиката, както и дерматитът, махмурлукът, неправилното хранене, недостигът на сън, алергията, хормоналните изменения и дори времето.

За да се избавите от кръговете и подуването завинаги, най-добре е да се консултирате с алерголог. С помощта на серия тестове той може да открие корените на проблема. Различни непредвидени реакции в организма пречат на правилната циркулация на кръвта в участъка от очите към носа, разширявайки вените и предизвиквайки потъмняване. В такива случаи лекарите могат да назначат и лечение с препарати.

Ако проблемът няма хроничен характер, да се избавите от тъмните кръгове може и с натурални способи. Вижте ги.

Пийте вода
Една от причините за възникване на торбичките и тъмните кръгове е дехидратацията. Спасявайки се от "сушата", организмът отлага вода за бъдеща употреба, в това число и под очите. Първата фаза на дехидратацията са торбичките, втората – тъмните кръгове. Чаша вода е спешната мярка, която може да нормализира положението. На първо място обаче не забравяйте beauty-правилото: 8 – 10 чаши вода всеки ден. Като допълнение на това трябва да намалите употребата на сол, кофеин и газирани напитки.

Кубчета лед с мента
Поставете на торбичките и тъмните кръгове кубчета лед, направени от мента. Нарежете листата на растението, сварете отвара и я замразете във формичките за лед. Хладината и ментата оказват бързо противоотточно действие. Бъдете внимателни: не дръжте кубчетата под очите дълго – 5 минути са достатъчни. Иначе рискувате да увредите кръвоносните съдове. По-безопасно е, ако кубчетата лед от ментата са обвити в някаква тъкан, а не се поставят директно върху кожата.

Макияжа
Имате ли навика да си лягате с макияжа? Знайте, че кожата около очите е много нежна, непочистването или лошото почистване на грима отслабва кожата и предизвиква потъмняване с течение на времето.

Бадемово олио
За да предотвратите сутрешни козметични неприятности, нанесете тънък слой бадемово масло под очите преди лягане, а сутринта измийте с хладка вода. Бадемовото масло е смекчаващо природно средство, което овлажнява и подхранва нежната кожа. То съдържа витамини E и K, които, както е известно, намаляват пигментацията и възпаленията. Процедурата може да правите всеки ден, докато кръговете не изчезнат съвсем.

Компрес с плодове и зеленчуци
Две охладени кръгчета свежа краставица под очите – класика в домашната борба с тъмните кръгове. Особените вещества, които се съдържат в този зеленчук, помагат за намаляване на възпалението и стягат кожата. Като бонус – заедно с торбичките се отървавате и от малките бръчици. Затова отрежете две парченца краставица, сложете ги в хладилника за 10 минути и ги поставете под очите – дотогава, докато не се затоплят. Ефектно по тази схема работи и картофът. Нишестето в състава му притежава противовъзпалителни свойства и намалява отока. Обелете, измийте и подсушете един средно голям картоф. Настържете го на рендето и така настърган го поставете в тънък плат, може тензух. Поставете го под очите за 20 минути.
Чудеса прави и такъв натурален антиоксидант като ягодата. Пюре от нея може да нанесете под очите за половин час, след което да изплакнете с вода. Друг съюзник в борбата с тъмните кръгове под очите е кивито – благодарение на високо си съдържание на витамини и хранителни вещества, използват го както се използва краставицата.

Студени лъжици
"Бърза помощ" за уморени и подути очи – студени лъжици, които разпускат кръвоносните съдове и премахват отоците. Сложете 5 – 6 лъжици в хладилника за 10 минути, а след това просто наложете изпъкналата им част върху проблемната зона, докато приборите не се затоплят. После ги заменете отново със студени.

Розова вода
Нанесете няколко капки от популярната козметична съставка направо под очите или върху памучен тампон – смажете внимателно горния и долния клепач. След няколко минути течността попива в кожата и няма нужда да се мие с вода. Това е отличен вариант за детоксикация и подмладяване на чувствителната зона. Може да повтаряте процедурата два пъти седмично.

Горещ душ
Вземете горещ душ или гореща вана – нужна ви е максимално влажна среда. Прагматичен и перманетнен вариант – поставете увлажнител на въздуха в спалнята, съветва сп. "Анна".

ключови думи:
тъмни кръгове

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май