Код оранжев. На лицето 3

Освежаваща маска от портокалови корички :)
Код оранжев. На лицето 3

Будилник, душ иии вече би трябвало да сте се събудили... Не? Кухня, блендер, шейк от портокал. Е? Ама вие още спите! Добре тогава, докато закусвате и се наслаждавате на енергизиращата си напитка, щипнете четвърт час, за да стартирате подобаващо деня си. Няма да повярвате, но в следващото начинание ще ви помогнe не какво да е, а именно обелките на любимия ви цитрус. Затова, не бързайте да ги ориентирате към кошчето за отпадъци. 

Доказано е, че портокаловата кора има силно антиоксидантно, тонизиращо и почистващо действие. Освен, че абсорбира излишния себум, отстранява мъртвите клетки и помага в борбата срещу акнето, тя действа и срещу преждевременното стареене на кожата. В резултат – лицето е хидратирано, а тенът е балансиран и сияен. 

Сигурно вече горите от нетърпение да разберете необходимите съставки за освежаващата маска. Ето ги и тях:

1 супена лъжица прах от портокалова кора (получава се след като изсушите корите и ги стриете на ситен прах)

1 супена лъжица пчелен мед

½ чаена лъжичка сок от лимон за склонна към омазняване кожа (заменете със сок от алое вера или прясно мляко при суха и чувствителна кожа съответно)

Начин на приготвяне:

Смесете съставките в малък съд и нанесете равномерно върху предварително почистена кожа, като избягвайте околочния контур. След 10-15 минути изплакнете с хладка вода, като не забравяйте и финализиращата стъпка – подсушаване и нанасяне на подходящ дневен крем.

Толкова е просто и толкова оранжево!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май