Козметиката за лице и грижата към нея

За да сте още по-красиви
Козметиката за лице и грижата към нея

Кокони от всички страни, обединявайте се! Защото днес ще си говорим за любимите ви гримове, които често ползвате и обичате много, нали?

С риск да ви разочароваме обаче, предупреждаваме, че настоящият материал няма за цел да ви запознава с нов козметичен трик. 

Вместо това, чрез него бихме искали да ви припомним няколко основни правила в поддържането на козметиката за лице. Сигурно ще ви се сторим скучни, но се налага да изтърпите лекцията ни. Защото, разбрали сте сами, кожата на физиономията е особено деликатна и има специфични нужди.

Това означава, че е важно да внимавате с продуктите, с които я третирате редовно. В противен случай, вместо да ви направят красиви, те могат да ви причинят сериозни дерматологични проблеми.

Та, ето какво ще ви посъветваме в следващите редове:

inm.com1. Важно е да ползвате само качествени мазила, чиято ефективност и действие сте проучили подробно.

Е, факт е, че същите вероятно струват по-скъпо, но пък, когато става въпрос за гримове, съветът ни е да не проявявате излишно скъперничество. Щедростта ви ще бъде възнаградена, ако не с вечна, то с продължителна младост + красота (защо не и с дързост?).

2. Споменатите продукти обикновено могат да се употребяват с месеци, но... Ние ви препоръчваме да ги подменяте на по-кратък период от време.

Според специалисти, от най-честа смяна се нуждаят спиралата ви и, като цяло, всички продукти за очи. Затова се старайте да се зареждате с нови попълнения поне на три-четири месеца. Това ще понижи риска от очни инфекции и/или от кожни проблеми.

3. По възможност, нанасяйте сенките, пудрата и всички други подобни гримове с четка, а не с пръсти.

А след употреба старателно измивайте последната. Така ще сте сигурни, че по лицето ви няма да попаднат бактерии, които да замърсят кожата и да я инфектират.

И най-важното: егоистично или не, вашата козметика си е изцяло ваша. Никога не я споделяйте с приятелките/приятелите си. Това с особено сила важи за червилата и балсамите за устни, които, сигурни сме, понякога разменяте в дамската тоалетна, така ли е?

Е, бъдете красиви и, едновременно с това, се грижете за козметиката си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май