Конджак гъба – последният хит за красива кожа

Ето какво трябва да знаете за конджак гъбата – един от най-нашумелите продукти за красота този сезон
Конджак гъба – последният хит за красива кожа

Известно още от шести век в родната си Япония, растението конджак се превърна в последния хит на световния пазар за продукти за красота. 

В Азия кореноплодното растение има широко разпространение - в кулинарията, хранителната промишленост и козметиката. Слави се със своите здравословни качества, като според проучвания то има способността да контролира теглото, спомага детоксикацията на тялото, предотвратява развитието на тумори.  

Последната мания в Япония, която неминуемо достигна и стария континент, е конджак гъбата. Ето какво трябва да знаете за този сравнително нов, но изключително полезен продукт: 

1676560Pinterest

·      Конджак гъбата е много нежна към кожата – въпреки, че на допир гъбата може да ви се стори груба, при намокряне тя става много по-мека. Може да се използва и при по-чувствителна кожа, дори при розацея и на по-сухите участъци. Дерматолози твърдят, че е перфектна за всекидневна ексфолиация.

·      Спокойно можете да махате грима си с помощта на гъбата – само намокрете обилно с вода и с продукт за премахване на грим.

·      Придава на кожата допълнително сияние – в следствие на ексфолиращия ефект, кожата придобива по-чист и сияен вид, дори може да спомогне за изравняване на тена.

·      Не е доказано, че помага за премахване на акне – някои марки твърдят, че продуктите им третират акне. Това обаче е спорно, тъй като гъбата не съдържа необходимите за целта съставки.

·      Има срок на годност – желателно е да използвате в рамките на месец и след това да смените гъбата. Тя няма антибактериални свойства и дори да я измиете добре, представлява среда за образуване на бактерии.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април