Коса, расти!

По-бързо, ако може
Коса, расти!

Да, но не иска, а? Ами, в такъв случай може би е добра идея да помогнете на гривата си да "потръгне". Като за начало, подстрижете я! Звучи противоречиво, но не е. Щом е спряла да расте, любимката ви вероятно има някакъв проблем. Същият може да бъде и прекомерното ѝ изтощаване през летния сезон. Затова премахнете сухите краища, позволете на свежите да се покажат отдолу.

Ако косата ви все още не успява да се наеме сама, извикайте подкрепление. Ей тази маска с тривитаминол, например, е изключително добро решение във вашия случай.

Другият вариант е при всяко къпане (в по-продължителен период от време) да я изполивате с отвара от корени от коприва. Копривата не само ще стимулира растежа, но ще придаде неустоим блясък и красота на кичурите ви.

Редовното масажиране на скалпа също ще допринесе за по-скоростното увеличаване дължината на гривата. То благоприятства кръвообращението и може да окаже чудно въздействие върху растежа. Относно масажа, няма нужда да сте специалисти, за да се справите. Просто прилагайте внимателни кръгови движения по скалпа, без да скубете и да натискате прекалено много. Бонусът е, че по този начин бихте могли да облекчите и евентуално главоболие. Е, да, би било добре да намерите някой, готов да ви масажира :)

Не на последно място: намалете стреса в живота си. Наред с всички неприятности, които причинява, той със сигурност се отразява зле върху красотата и външния ви вид.

Грижете се за себе си и ще растете цялостно здрави и щастливи. А ако имате вие някакви препоръки за споделяне, знаете къде да ни ги метнете, нали? Ей тук, разбира се. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май