Красивата кожа има нужда от позитивизъм

И от редовни грижи, разбира се
Красивата кожа има нужда от позитивизъм

Не може да не сте забелязали, че състоянието на външната ви обвивка се влияе от настроенията ви. Когато сте щастливи, кожата ви просто... сияе и всички ви харесват. Обратното. Когато сте намръщени, депресирани и притеснени, тя изведнъж посивява и погрознява. Факт.

В същото време, ежедневният стрес има потенциал да активира сериозни възпалителни процеси в нея. А резултатът от цялата тази работа може да бъде адски неприятен...

Разказвам ви всичко това, защото точно сега преживявам наистина труден момент от живота си. Наскоро забелязах обаче, че външната ми обвивка също страда.

Ако не беше неизлечимият ми позитивизъм, сигурно двете с нея нямаше да оцелеем ;) Усмивката, която не свалям от лицето си, хубавите чувства, които държа в сърцето си, светлата ми надежда и вяра в бъдещето... Всички те помагат и на мен, и на кожата ми да се чувстваме добре.

Има и друго обаче. Понякога позитивизмът, в комбинация с упоритата грижа за епидермиса, може да излекуват човек от тежки дерматологични състояния. Какъвто е случаят на 19-годишната американка Касандра Банксън.

В периода на пубертета тийнейджърката се сдобива с наистина сериозно акне, което буквално обезобразява лицето ѝ и се разпространява и по други части на тялото ѝ - гърба, шията, гърдите. 

За да избегне подигравките на хората, Касандра се затваря в дома си и почти не излиза навън. Но вместо да потъне в отчаяние, момичето започва да снима клипове със себе си, които пуска в интернет.

Във видеата госпожицата дава различни съвети на връстничките си за това как да прикрият пъпките и да се спасят положението. Много бързо въпросните уроци ѝ носят голяма популярност.

Впоследствие, Касандра събира смелост, посещава дерматолог и веднага започва лечение. Към днешна дата, състоянието на кожата ѝ е много по-добро. Амбицията на младата дама е да излекува външната си обвивка напълно, защото мечтата ѝ е да бъде модел.

Всъщност, сладураната вече има няколко успешни изяви на подиума. Обещава, че и занапред ще продължи да помага на момичетата в нейното положение. Защото знае колко е ужасно да не се чувстваш в добре в кожата си.

Е, остава да ви пожелая едно: бъдете позитивни и грейте ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април