Красиви като самодиви

С венец от свежи цветя за истинско лято в косите
Красиви като самодиви

Chicas*, спомнете си за вълшебното детство, в което кичехте главите си с венци от жълти глухарчета и тичахте волно сред природата... Ако все още не сте загубили свободния си дух и искате да прибавите щипка карнавалност към летните фиести, превърнете се в момиче на цветята за пореден път. 

Още от древни времена горските растения се свързват с образа на божествената Афродита, символ на красотата и неувяхващата младост, чиито руси къдрици са посипвани с благоуханни цветя.

В наши дни възраждането на пъстрите корони, излъчващи плаха женственост, е феномен, който се наблюдава най-вече сред западните артисти.

Обичта на българите към цветята обаче също е заложена в етноса ни от стотици години. А тъй като съвременната интерпретация на самодивските венци предполага повече обем и пищност, вместо жълтурчета, днес се предпочитат рози, хризантеми, божури и други едри цветове. 

Бързо, не губете време - направете си и вие цветна корона! Трябва ви:

  • ножица
  • две парчета зелена градинска или всяка друга налична тел (с дължина около 40 см)
  •  флорална лента (може и изолирбанд) 
  • няколко стръка пресни цветя:

honestlywtf

Съединете краищата на първото парче тел така, че да оформите кръгла основа с подходящ за главата ви размер.

От второто пък направете две равни половини, които поставете една срещу друга и прикрепете към основата с помощта на флоралната лента. И тъй като обясненията ни може да ви се сторят малко неясни, хвърлете поглед на снимката: 

honestlywtf

После от цветята оформете няколко мини букетчета. С флорална лента увийте плътно всяко едно и подрежете краищата му, ако е необходимо. Целта е всички да са с еднаква дължина. 

honestlywtf

След като сте направили 10-15 снопчета, постепенно започнете да ги добавяте към външната страна на основата така, че всяко следващо снопче да се припокрива с предишното. Използвайте отново флорална лента, за да ги прикрепяте към теления кръг. 

Редете цветовете само в една посока, колкото се може по-нагъсто, докато произведението ви наистина не заприлича на самодивски венец.

honestlywtf

За да задържите короната си свежа възможно най-дълго време, съхранявайте я на прохладно място и от време на време пръскайте цветчетата с вода.

honestlywtf

А сега си представете летни музикални фестивали, нощи под звездите, романтика и свобода... Ех! 

*Chicas - Момичета (буквално от испански език, бел.ред.) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април