Летни маски за коса

Които да преборят злите летни фактори
Летни маски за коса

Лятото е в разгара си и най-сетне сме се отдали на заслужена почивка. Но докато се припичаме на слънце или се носим по морските вълни, косата ни плаче. Силното слънце, пясъкът, солената вода – всички тези летни фактори, които обичаме, косата ни мрази. Те я изсушават и тя губи блясъка си. Затова ние ви предлагаме 2 летни маски, които да спасят положението и косата ви да заобича почивката също колкото вас.

Маска с кокосово масло, ягоди и авокадо

Необходими са ви ½ чаена чаша разтопено кокосово масло, ½ чаена чаша мед, ½ авокадо, 8 ягоди и 2 супени лъжици зехтин. Всички съставки се смесват в блендер. Намажете косата си (като втривате внимателно в корените и разнасяте по цялата дължина на косата) с тази маска и стойте с нея колкото пожелаете, но не по-кратко от половин час. Изплакнете с хладка вода и измийте със шампоан.

1534596inm

Авокадото ще върне блясъка на косата ви. Ягодите ще защитят скалпа и клетъчните мембрани. Медът, кокосовото масло и зехтинът ще хидратират косата. Освен това те имат антибактериални свойства и ще защитят скалпа от бактериите в морската вода.

Маска с кайсии, арганово масло и овесени трици


За тази ароматна и силно подхранваща маска са ви необходими 5 кайсии, 1 ½ супени лъжици овесени трици, 1 супена лъжица арганово масло и ½ чаена чаша розова вода. Кайсиите се намачкват на пюре. Ядките от кайсиите се счукват в хаванче и заедно с останалите съставки се прибавят към кайсиите. Можете да използвате и био кайсиево масло, вместо пресните плодове. Нанесете по цялата дължина на косата и оставете около половин час да подейства.

1534605inm.com

Розовата вода действа овлажняващо и подхранващо. Аргановото масло ще възстанови изгорялата от слънцето коса и ще й придаде обем и жизненост. Кайсиите имат хидратиращи свойства, без да омазняват косата. Овесните трици възстановяват нормалната структура на белтъците в косата, която може да бъде нарушена от високите температури.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април