Летни практични прически

Ефектни и лесни за оформяне
Летни практични прически

Сигурно често през летните горещини се чудите какво да правите с косата си?!

Предлагам ви някои летни прически, които лесно можете да направите сами пред огледалото в банята. С тях ще се чувствате чудесно, ако добавите малко допълнително време, за да оформите желаната прическа.

Предлагам ви няколко прости и лесни за изпълнение съвета, които ще допринесат за онази свежест на косата ви, за която мечтаете. Прическите са подходящи, както за ежедневието, така и за организираните летни партита.

Дълга, средно дълга и къса коса

С помощта на големи ролки за коса, можете да оформите косата си на големи букли и в същото време да допринесете за обема й. Ако успеете да постигнете вълнистият ефект, то тази прическа много ще напомня на модата от 70-те години. В случай, че ви е трудно да използвате ролки, то спокойно можете да заложите на машата, но не прекалявайте с нея, тъй като всекидневното й използване, съсипва косата ви.

След като сте готови с вълнистият ефект можете да повдигнете небрежно косата от едната страна с незабележима фиба или дори можете да заложите на изкуствено цвете. Погрижете се и за нежния едва доловим грим, който ще предаде още повече свежест на лятната ви визия.

1538259Thinkstock/Guliver

Ако косата ви е твърде дълга и ви е топло на врата и раменете спокойно можете да я вържете на конска опашка, като пуснете няколко къдрави кичури около лицето. По-сръчните от вас могат да си свият и небрежен кок, от който да падат свободно къдрици.

Не забравяйте да имате под ръка фиксатор за коса, който можете спокойно да си направите сами със морска сол и фиби. За фиксатора са ви необходими шише с пулверизатор, в което слагате морска сол около 2 супени лъжици, 1 супена лъжица кайсиево масло и вода до горе. Разклатете шишето до пълното разтапяне на морската сол. Преди употреба разклащайте усърдно, тъй като водата е по-тежка от маслото и ще остане на дъното.

Дамите сред вас, които се радват на чуплива коса могат да нанасят домашният фиксатор директно на влажна коса, след което намачквате косата и оставяте да изсъхне.

Друг удачен трик за чупливите коси е след като сте подсушили косата нанасяте по краищата кайсиево, кокосово или зехтин и намачквате. По този начин ще си осигурите блясък, фиксация, натурален аромат и здрава коса!

1538258Thinkstock/Guliver

Ако сте с къса права коса използвайте отново ролки, за да направите обем след което използвайте фиксатора, за да получите коса на клечки. Отново можете да използвате изкуствено цвете, което да сложите от едната страна с помощта на фиба.

При късите коси аксесоарите са изключително важни, за да постигнете романтична и лятна визия.

Ако искате визия вдъхновена от Мерлин Монро използвайте по-малък размер ролки за коса. В този случай фиксирайте косата преди навиването. Изсушете и след като махнете ролките придайте завършеност на визията си само с помощта на пръстите си. Не забравяйте червеното червило, ако заложите само на спирала за очи. В случай, че наблегнете на опушения грим, то заложете на блед гланц за устни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април