Магии за красиви и здрави нокти

За вълшебния им здрав вид
Магии за красиви и здрави нокти

Всъщност, става въпрос за съвсем обикновени процедури, които обаче ще помогнат на ноктите ви да изглеждат приказно добре. А тъй като сме убедени, че спускането с шейна и играта с пластилин са причинили известни щети на маникюра ви, ще побързаме да ви омагьосаме със следните прости съвети:

 

1. Преди лягане мажете кожата около ноктите (не забравяйте и за педикюра) с овлажняващ крем или с вазелин. Това ще омекоти и хидратира въпросните области и ще предотврати появата на кожички по тях, които, съгласете се, са много досадни.

Бонус-съвет: за целта, може да ползвате и сусамово олио. То има сгряващ ефект и също предпазва от изсушаване. Уверяваме ви, че само след няколко дни ще усетите разликата и пръстите ви ще изглеждат повече от великолепно.

2. Не пилете ноктите си непосредствено след като сте си взели душ, защото точно тогава са най-уязвими и се чупят лесно. В същото време, внимавайте за посоката, в която ще оперирате с пилата. Разберете тук как точно да движите последната, с оглед на безопасността ;) Важно: чистете ежедневно насъбралата се под плочките мръсотия.

inm.com3. Знаем, че са неприятни, но е добра идея да ползвате гумени ръкавици, когато почиствате дома с химически препарати. Къщната работа винаги е била враг номер 1 на красивия и здрав маникюр. Факт. За миенето на чинии (особено когато е спорадично) може да не се престаравате чак толкова много – карайте без предпазни средства или просто намерете партньор в миенето, с когото да се редувате.

4. Никога, ама никога не гризете ноктите или кожичките по пръстите си. Оставяме настрана естетиката – вредният навик може да доведе до инфекции и до куп други неприятни неща.

5. Момичета, давайте си почивка от лакирането! Независимо от новите формули, по които се правят козметичните продукти, с които се мацате, резултатът от последните често е дехидратация на нокътните плочки. Истината е, че последните, ако са добре поддържани, са прекрасни и без шарки по тях. Най-малкото - естествени са! 

6. Носенето на влажни, тесни и неудобни обувки може да причини гъбични инфекции по ноктите. Затова гледайте да пъхате краката си в сухи и комфортни ботушки, особено през зимата.

Е, затваряме козметичния салон днес. Бъдете красиви и здрави!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май