Магнитен лак

Ефектен и лесен за нанасяне
Магнитен лак

През последните дни изпитвам странна нужда да се лакирам. Не мога да обясня защо. По принцип рядко украсявам ноктите си и основната причина за това е, че работата (в това число и домакинската) ги съсипва за нула време. Другата е, че оцветяването на маникюра е умение, което никак, ама никак не ми се отдава, да си призная честно. Предпочитам да го оставям на специалистите и да не навлизам в непознати територии, но... 

В кратък период от време ноктите ми бяха: морковено оранжеви, портокалови, сини, лилави... А накрая се превърнаха в това, което самата аз нарекох "лак с настроение" - всеки пръст с различна шарка. Шегата настрана, но сигурно чухте, че дъгата по ръцете е абсолютен хит тази година.

Истината обаче е, че същата трудно се съчетава с всяко облекло, даже съвсем не се съчетава. Идеална е преди всичко за парти намерения.

Последният ми опит в лакирането обаче бе доста сполучлив, смея да твърдя. Осъществих го с помощта на т. нар. магнитен лак. Същият се появи на пазара още през 2010 година, но стана особено популярен у нас през последните няколко месеца. 

Какво представлява: съвсем обикновен е, с тази разлика, че в него има разтворени магнитни частици. Сами по себе си, същите не могат да сътворят големи чудеса по ноктите.

За да подействат, трябва, след нанасянето на лака, към плочката да се приближи малко магнитче, което върви в комплект с продукта. Изчаква се няколко секунди и... О, да! Получават се различни формички, които могат да бъдат крайно разнообразни в зависимост от вида на самия магнит, както и от ъгъла под който се държи той.

Въпросното "чудо" е разработено от британския козметичен бранд Nails Inc, ситуиран в Лондон. Освен магнитен лак, в портфолиото на компанията има още редица интересни предложения, които може да разгледате на сайта ѝ.

У нас магнетичният продукт може да бъде намерен в почти всеки по-голям магазин за козметика и, предполагате правилно, сравнен с обикновените видове лак, е доста по-скъп.

Искрено и лично

Secrets Behind The Closet DoorМистър Магнито спечели моите симпатии най-вече, защото е сравнително лесен за използване, а, в същото време – доста ефектен. Позволява постигането на различни и уникални декорации, които, ако човек реши да си направи сам, ще му отнеме доста повече време :)

Затова, момичета (и момчета), ако решите да го използвате, ето няколко препоръки от мен:

  • Не допирайте магнита до нокътя, защото рискувате да получите едно голямо Нищо. 
  • Добре е да си оставите по-дълъг маникюр, тъй като различните фигурки се оформят доста по-лесно и са по-видими на по-голяма плочка.
  • Ако искате едни и същи фигурки на всеки пръст, поставяйте магнита под един и същ ъгъл. 

Е, по-подробни напътствия ще откриете на опаковката. Лакирайте се и след това ще се радвам, ако споделите с мен впечатленията си :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април