Малки тайни за красота: косата

Пробвайте това вълшебство срещу мръсотията в гривата
Малки тайни за красота: косата

Край! Злобният вятър, който мина през страната ни през последните дни, най-накрая утихна. Поне предварителните ни заключения са такива.

Не отнесе малкия ни дом, но така разбърка прическата ни, че чак ни е болезнено да се гледаме в огледало. Да не говорим, че я напълни с всякакви неща: щъркелите спокойно могат да свият гнездо в главата ни и да отгледат малките си.

Извън кръга на шегата, всеки ден ни се налага да вървим по 50 минути пеша до работа, по оживен и подчертано мръсен булевард. С две думи: в края на деня, по пътя към вкъщи, ни остава само да измерим нивото на замърсеност на косата си и да се молим утре да има по-малко радиация.

Обаче, оказа се, има спасение и от този порочен кръг. Попаднахме на една малка тайна за красота и бързаме да я споделим:

Шампоанът ни си има нова любов

И тя се казва сода бикарбонат. Точно така! Добавяме щипка сода за хляб в шампоана, с който ожесточено мием нещастната си грива. Това ни помага да се справяме ефикасно с химикалите, без да ощетява цвета на косъма (хлорът не е приятел на боята ни за коса, определено).

В случай, че сме прекалено ентусиазирани в грижата за косата, преди лягане я прибираме в копринено шалче, на кок.

Е, при нас вече всичко е наред. А при вас? Излюпиха ли се малките вече?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април