Маска за лице от тиква

За гладка и здрава кожа
Маска за лице от тиква

Ха! Най-накрая дойде сезонът на тиквите ;) Хладен или не, мислим да го посрещнем отново с отворени обятия. Защото той също може да се похвали с очарование, при това – жълто-оранжево ;)

Що се отнася до тиквите, те са страхотен плодов зеленчук, пълен с полезни нутриенти. С жълтата госпожица спокойно може да нахраните както тялото, така и кожата на лицето си.

Защото тя съдържа куп антиоксиданти, между които витамин C и бета-каротин. Бъдете сигурни, че лицето ви ще се почувства страхотно, ако му забъркате ето тази лесна за приготвяне в домашни условия маска.

А за нея ви трябват следните продукти:

  • 60 грама сварена тиква, докарана до състояние на пюре

  • 1 супена лъжица мед

  • 2 супени лъжици вода

  • 1 супена лъжица зехтин

  • 2 супени лъжици канела

Смесете всички съставки последователно и ги разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Нея нанесете смело на лицето и изобщо – на всички места по тялото, за които смятате, че имат нужда от подхранване.

Оставете микса да подейства за 10 минути и изплакнете. Резултатът: всички продукти са си свършили работата перфектно. Зехтинът овлажнява в дълбочина, водата хидратира, медът подава спасителен пояс на колагена в кожата, а канелата подобрява циркулацията на кръвта. Не е ли чудесно?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май