Масло от жожоба за косата, моля!

Овлажнява, подхранва и придава страхотен блясък
Масло от жожоба за косата, моля!

Няма да ви лъжем: маслото от жожоба съвсем не е вълшебно. Не очаквайте, че гривата ви ще порасне до земята, ако я третирате редовно с него. Едва ли. Вместо това, то ще я направи доста по-лъскава, ще я подхрани и ще я снабди с необходимата влага в случай, че е суха и има крайно изтощен вид.

Така че ви приканваме още сега да си спретнете бърза процедура с днешния герой. За целта, ще се наложи да проследите стъпка по стъпка следващия инструктаж:

- Най-напред, загрейте малко количество от споменатото масло в подходящ съд на котлон или в микровълновата печка. Можете, също така, да го сложите и в затваряща се найлонова торбичка и да я бутнете за няколко минути в топла (не вряща) вода.

- Когато решите, че е готово, нанесете го в косата си, масажирайки скалпа с нежни движения. Не се притеснявайте: това масло има висока проникваща способност и ще се абсорбира бързо, без обаче да оставя мазен отпечатък. Съветът ни е да не използвате повече от 1-2 ½ супени лъжици. Ако косата ви е дълга, можете леко да потопите краищата ѝ в Мистър Жожоба.

- После приберете гривата в шапка за баня и допълнително увийте с хавлиена кърпа. Изчакайте така около 20 минути. Накрая изплакнете. Това е!

Можете да повтаряте целия този процес всяка седмица по веднъж. Процедурата е особено подходяща да се прилага през студените месеци, защото маслото овлажнява и, в същото време, защитава кичурите от ниските температури. За по-интензивна терапия бихте могли да го оставите да си действа цяла нощ и чак на сутринта да измиете гривата. Или пък: добавете няколко капки масло от жожоба в балсама си за максимален ефект.

Е, пробвайте. Няма да съжалявате, обещаваме! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април