Мезотерапия за по-млада и стегната кожа

Процедурата, която обещава да ви дари със сияеща кожа
Мезотерапия за по-млада и стегната кожа

Всички ние искаме да изглеждаме по-млади и когато чуем за процедура, която обещава да заличи времето, бързаме да научим повече. Последният хит в дерматологията е мезотерапията. Повече за процедурата ни разказа д-р Ирина Шаркова.

 

Какво е мезотерапия и за какво се препоръчва?

 

Мезотерапията е уникален метод в естетичната дерматология, при който в мезодермата се инжектират различни активни вещества, витамини, минерали, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген или техни коктейли. Чрез инжектирането се избягва защитната бариера на епидермиса. Този метод дава бързи и добри резултати - буквално за часове се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата.

 

1704064Pinterest

Какво представлява самата процедура?

 

Манипулацията започва с почистване и дезинфекция на зоната която ще бъде третирана. След това се извършва локално обезболяване чрез анестезиращ крем, който се оставя да действа 15 минути. При необходимост се инжектират малки дози на анестетик. Манипулацията се извършва с изключително тънка игла придружена с локално въздушно охлаждане с температура -20 C,  което я прави почти безболезнена.

 

Какъв е ефектът върху лицето след мезотерапията?

 

Процедурата има следните благоприятни ефекти върху лицето: хидратиране на кожата; биоревитализация; попълване на повърхностни бръчки; стягане и лифтиране на кожата; отстраняване на хиперпигментации – изсветляване на кожата и регулиране на тена, подобряване на околоочната зона – повърхностни бръчки, тъмни кръгове и умора на очите; корекция на двойна брадичка; третиране на белези от акне, следоперативни или травматични цикатрикси.

Ефектите от мезотерапията за подмладяване на кожата са: ревитализация, дълбока хидратация, изглаждане на фини бръчки на зоните лице, шия, деколте, ръце, китки и др., подмладяване, подобряване на цвета и еластичността на кожата. Мезотерапията освежава кожата, възстановява жизнеността ѝ и подобрява текстурата на увредената, груба, дехидратирана и остаряла кожа. Възстановява се блясъкът и свежестта на кожата, състарена от тютюнопушене, слънце, солариум и др.

Кога можем да видим резултат?

 

Ефектът е видим още след първата процедура, но целият курс на лечение изисква 4-6 процедури през 7-14 дни.

 

Освен на лице, можем ли да прилагаме мезотерапията на други части на тялото?

 

Мезотерапията дава положителни резултати при третирането на косопад, заличаването на стрии, премахване на целулит и намаляване на теглото.

 

Има ли противопоказания за процедурата?

 

Мезитерапията не се препоръчва при следните състояние: бременност, тактация и менструация, различни болести на кръвта, рак, холелитиаза, хронична бъбречна недостатъчност и нефропатия, инфекциозни заболявания.

1704063Pinterest

   

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май