Мисия: грижа за косата през есента

Възможна! Само трябва да знаете как
Мисия: грижа за косата през есента

Нали ги знаете какви са гривите понякога – непокорни и необуздани. Това е така, защото косата си има собствен живот и дори жизнен цикъл, който именно ние трябва да поддържаме. Как? С ежедневни грижи, внимание и мъничко любов, разбира се :)

Хранене

Започваме с храненето, тъй като за здравето и блясъка на косата то е от изключително значение. Съветваме ви да включите в есенното си меню орехи, месо, риба и всякакви, богати на цинк морски продукти.

Разбира се, съчетайте всичко това с всекидневно приемане на два литра минерална вода.

Масаж

 

Редовно масажирайте скалпа на главата с нежни движения, докато сте под душа, например.

Избягвайте честата употреба на преси, маши или други подобни недружелюбни уреди. Честото подлагане на агресивна термична обработка допълнително изсушава косъма и уврежда еластичността му. Най-добре оставяйте косата да съхне на стайна температура, без да прибягвате до сешоар.

Не прекалявайте и със стилизиращите средства. Използвайте леки продукти без силикон и такива с антистатичен ефект.

Подрахване

През жълто-оранжевия сезон е много важно да използвате овлажняващи продукти. Все пак ключът към красивата коса е във възстановяването на косъма.

Снабдете се с балсами и шампоани със съдържание на природни овлажнители като алое вера и морски водорасли.

Веднъж седмично нанасяйте върху косата си дълбоко подхранваща маска, която да задържи влагата в косъма и да го направи по-здрав и гъвкав. След това изплаквайте с хладка минерална или преварена вода. Доверявайте се на естествени съставки (жожоба, авокадо) и на продукти с минерали и витамини.

Предпазване

От студ умри, гъзар бъди? 'Айде, няма нужда! През студените месеци шапката е задължителен аксесоар, който може да се превърне и в най-добрия ви приятел. В случай, че смразяващи ветрове брулят ушите ви, например.

Наистина, шапката запазва нормалната циркулация на кръвта, за да могат луковиците на косъмчетата по главата да се хранят достатъчно. Затова, тя не трябва да е тясна и, по възможност, изработена от естествени материи. И нахлупена на главата виии!

Пожелаваме ви истински да се наслаждавате на гривата си, но! - не забравяйте и за нейните нужди през есента.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април