Митовете за красотата, които едва ли ще ви направят красиви

Дори и да вярвате много в тях :)
Митовете за красотата, които едва ли ще ви направят красиви

Да ви кажем честно, днес сме в настроение за развенчаване на заблуди. Имаме няколко под ръка, свързани с красотата, затова ще побързаме да ги направим на пух и прах, за да удовлетворим нуждата си. Следете ни мисълта и ще се позабавлявате и вие.

Чували сте със сигурност, че трябва да пиете много вода, за да имате хубава кожа. Наистина, жадната външна обвивка често е с по-лош тен и ѝ липсва свежест. Но, повярвайте, колкото и да е важна H2O за епидермиса ви, той със сигурност не изпитва нужда от това да го "наливате" с тонове прозрачна течност. Спокойно можете да сдобиете кожата си с влага, ползвайки и само един добър хидратиращ продукт.

Казвали са ви още, че непремахването на грима при лягане е абсолютен враг на красотата ви. Това донякъде е така, ако обаче го превърнете в редовна практика. В случай, че ви се случва рядко, можете да дишате свободно - нищо няма да ви стане. Имайте предвид още, че дали ще носите макиаж през деня или нощта е злина с еднаква тежест, когато прекалявате с употребата му. Факт.

1095983Thinkstock/GuliverЕто ви и още един мит: консумацията на храни с по-високо съдържание на мазнини може да причини омазняване на външната ви обвивка и в резултат - акне. По принцип, всичко е възможно, но в този случай ще трябва да се намажете с въпросните продукти, а не да ги ядете, ако наистина държите да постигнете "мазен" ефект :) Проблемната външна обвивка често е резултат от хормонален дисбаланс, който наистина може да бъде активиран от храна, но най-вече - от неправилно хранене. Всеки продукт може да се отрази зле върху хубостта ви, ако прекалявате с приема му или обратното: тенденциозно го избягвате.

Май ще спрем с легендите тук, но, за ваше успокоение, имаме цяла торба с такива. Не е случайно, че преди време заслужено си спечелихме прозвището ловци на митове :) Между другото, адски ще се радваме, ако се присъедините към нас в разобличаването на заблуди. Нека направим така, че бъдем умни и красиви едновременно!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април