Направи си сам: ризата на Роршах

Небесни мотиви от... белина!
Направи си сам: ризата на Роршах

За ваша голяма изненада, отваряйки гардероба си всяка сутрин, пред вас не се разкрива вълшебна горска пътека към Нарния, а доста по-банална гледка. Купчина дрехи. Следва гмурване в необятното, в търсене на вълнуващи и неподозирани тоалети. Безуспешно. Само една стара риза от деним деликатно се подава измежду различните пластове и загатва за забравеното си съществуване. 

Да, нуждата от разнообразие е очевидна - повече ярки цветове, по-смели детайли и повече чувство.

Ето какво ще ви е необходимо, за да ги постигнете:

  • риза от деним (стара, вехта, нова, с къс или дълъг ръкав - няма значение)
  • 3 литра белина
  • 3 литра вода
  • гумени ластици (за по-добри резултати, повече ластици)
  • чифт гумени ръкавици
  • дълбок пластмасов съд

А ето и как ще ги постигнете:

honestlywtf

Най-напред, завържете на обикновен възел двата ръкава, пристягайки с гумен ластик. Не се притеснявайте, няма правилен или грешен начин да го направите, просто се стремете към относителна симетрия.

honestlywtf

След това, започнете да мачкате тялото на ризата, като за целта може да се ориентирате по снимката под този параграф. Представете си, че сгъвате дрехата като хармоника, по широчина, като започнете от края й и продължите нагоре, обособявайки малък вързоп с гумен ластик на почти всеки следващ сантиметър. В крайна сметка ще се получи нещо като топка, привързана с десетки ластици.

honestlywtf

После, в пластмасов съд смесете 3 литра белина с 3 литра вода и с помощта на гумени ръкавици потопете равномерно ризата в разтвора.

honestlywtf

Оставете я да кисне вътре в продължение на около 15-20 минути. Веднага след като забележите, че плата започва да променя цвета си, извадете от белината, премахнете ластиците и изплакнете обилно с хладка вода.

honestlywtf

Какво ще кажете? Определено има паралели с теста с мастилени петна на Роршах, не мислите ли?

honestlywtf

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април