Натуралните масла в помощ на красотата! (I част)

Натуралните масла в помощ на красотата! (I част)

Сигурна съм, че всяка жена мечтае за блестяща лъскава коса, красиви нокти, по-малко бръчки и дупе без стрии. Искате да имате всичко това, нали?

Не е трудно постижимо – ще се нуждаете от няколко капки натурални масла по кожата, ноктите и косата и само след седмица- две ще видите първите забележителни резултати.

Избирайте студено-пресовани масла от висок клас. Не правете компромиси с качеството и не се скъпете, защото ползите от висококачествения продукт са в пъти по-големи от евтиния!

Предлагам ви поредица от най-популярните студено-пресовани масла в света, които ще ви накарат да се чувствате неотразими.


Ще поставим началото с:


Арганово масло

Известно още като "течното злато". Попива бързо и действа благотворно на всякакъв тип кожа. Използвайте всеки ден по няколко капки за лице, тяло, нокти и коса. Оказва омекотяващо, подхранващо и регенериращо въздействие. Изключително подходящо за суха и застаряваща кожа. Изглажда бръчките и стриите по тялото и действа ефективно за премахване на акне, екзема и пигментни петна. Добре е да се ползва против изгаряния! Върху косата придава обем и възстановява нормалната влажност на скалпа. Против чупливи нокти и всякакви ревматични и артритни болки.

Масло от баобаб

Маслото притежава овлажняващи свойства върху кожата и косата. Помага и в борбата срещу всякакъв вид екземи и псориазис. Богат е на витамин A, D, E и F. Изключително подходящо за ежедневна употреба. 

Кокосово масло

Навярно знаете, че кокосовото масло е сред най-полезните мазнини в света. Притежава уникални свойства, които го превръщат в подходяща мазнина, както за готвене, така и в козметика за цялото семейство. Препоръчително е да се употребява от хора страдащи от суха, чувствителна и раздразнена кожа. Действа благотворно в борбата със стриите. Не е добре да го използвате, ако имате мазна кожа и използвайте в по-малко количество, ако сте със смесен тип кожа. Благодарение на мастните си киселини е подходящо за използване срещу екземи, лишеи от слънчеви алергии и изгаряния. Има благотворен ефект върху  изсушената и изгорена коса. Правете си загряващи маски поне веднъж седмично като нанасяте на скалпа и по продължението на косата, след това завийте с вестник и найлон и стойте поне 1 час преди да се изкъпете. Имайте предвид, че ако си боядисвате косата – боята ви ще падне по-бързо, така че употребявайте тази маска седмицата преди боядисване!

Масло от авокадо

Попива бързо и прониква в дълбочина като оставя кожата мека и хидратирана. Освежава и придава блясък на уморената и посивяла кожа. След нанасяне, задържа влагата и предпазва кожата от вредното въздействие на околната среда. Подходящо е за всякакъв тип кожа и коса. Отлична основа за масажно олио и като съставка за естествена слънцезащита. 

Масло от жожоба

Попива лесно без да оставя мазни следи. Подобрява, подхранва и регенерира всякакъв вид кожа, което го прави предпочитано и за хората с мазна кожа. Нанася се лесно, което го превръща в удачно масло за масаж на тяло. Подобрява кръвообращението и действа благотворно върху премахването на стриите от тялото. Помага при напукани устни, като балсам за суха коса, премахване на пърхот и чупливи нокти.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април