О, да! Къдрене без маша

И без преса за коса
О, да! Къдрене без маша

Може би искате да разнообразите прическата си за летния сезон, така ли е? Чудесно сте решили, но не забравяйте да пазите и косата си. От слънцето гривата се изтощава много и ако добавите всекидневно третиране с преса/маша, тогава вредата върху любимката ви ще бъде двойно по-голяма. В този ред на мисли, решихме да ви припомним няколко начина за къдрене, които не изтощават косъма. Опитайте някой от тях, вместо да посягате към пресата всеки ден.

Ролки – те са най-популярният метод за студено къдрене. На пазара се продават различни по големина ролки, с които стават по-едри или по-дребни къдрици. За да има ефект, косата ви трябва да е леко влажна, но не мокра, защото, ако я навиете по втория начин, рискувате тя да не изсъхне изобщо. Останете с ролките минимум няколко часа, а може и да спите с тях. Най-добре накрая напръскайте с малко лак, за да се радвате на по-траен ефект.

Рибена кост или плитки – с този начин се получават вълнисти прически, които са много подходящи за плажа и като цяло за летния сезон. На влажна коса направете плитките, като имате предвид, че колкото повече са, толкова по-дребни ще са вълните в косата ви. С рибена кост се получава по-добър ефект, тъй като кичурите се къдрят по цялата си дължина. Този вид къдрене наподобява резултата от употребата на ретро преса.

Друг начин за вълниста прическа е направата на кок. След като сте измили косата си и сте я изсушили наполовина, я намачкайте с пяна. Може да я разделите на две части или да я оставите на една, както прецените. Вържете я на опашка/две опашки и след това я направете на кок. Ако разполагате с някое от приспособленията за кок, които се продават по магазините, ще ви е още по-лесно. Оставете я така известно време, за да изсъхне в тази форма. След като развалите кока и пуснете гривата си, я напръскайте с лак за по-траен ефект.

Още един стар метод за къдрене на коса е навиването на кичури с парченца плат. Там къдриците приличат на тези, които се правят с ролки, а принципът на навиване на косата е същият. Разделяте косата на кичури и навивате всеки кичур с парче плат. След като го навиете, завържете парчето, за да не се развали къдрицата. Отново трябва да почакате няколко часа, за да има резултат.

Недостатъкът на студеното къдрене е във времето, което отнема. За да се получи ефект, трябва да почакате няколко часа и косата задължително трябва да е влажна. Затова много жени си навиват косата вечер и спят с ролките/плитките, за да са готови къдриците сутринта. 

Е, опитайте и не забравяйте да ни се похвалите с прическата си - тук или във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април