Омбре вежди – новата тенденция в красотата

Омбре вежди – новата тенденция в красотата

Няма кой да отрече предимствата на добре поддържаните вежди. От рамкиране на лицето до подчертаване на очите, нашите вежди са желан атрибут, с който ние се гордеем да поддържаме. 

Вече има нов стил вежди, който тихомълком набира популярност сред бюти общността – т. нар. омбре вежди. Полутраен и усъвършенстващ формата, това е най-новият метод за постигане на мек, но безупречен вид.

Какво представляват омбре веждите?

Повече от просто стил, омбре веждите са подход за оформяне, който може да предложи полутрайни резултати. Използвайки техники за татуиране, омбре веждите добавят пигмент към кожата под фоликулите, за да постигнат цялостно запълване, което е най-леко в началото на веждите и най-дълбоко към опашките.

Крайният резултат има за цел да подражава на визията на сенчеста вежда, създадена с грим – подобно на веждите, запълнени с пудра или молив. Въпреки това, за разлика от грима, омбре веждите са предназначени да издържат повече от един ден. Стилът може да се запази две до три години или дори повече. Но прилагането на мастило е по-повърхностно от традиционното татуиране, така че рано или късно веждите ще започнат да избледняват.

Какво да очаквате след процедурата?

Точно както при татуирането на веждите, ще трябва да дадете време на кожата си да заздравее след процедурата. Пълното излекуване може да отнеме до шест седмици. През това време ще трябва да полагате допълнителни грижи за областта, за да осигурите най-добри резултати.

Съветите са да поддържате прясно боядисаната кожа на веждите възможно най-хидратирана и да пропускате използването на грим, излагането на слънце и прекомерното изпотяване или горещите душове. След като зоната заздравее напълно, можете спокойно да се върнете към обичайната си рутина за вежди с няколко предпазни мерки.

Препоръчително е да избягвате зоната на веждите, когато използвате ексфолиращи киселини като ретиноиди или алфа- и бета-хидрокси киселини, защото те всъщност могат да причинят по-бързо избледняване на пигмента, пише лупа.бг.

 

ключови думи:
омбре вежди

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май