Перфектна визия за страхотния ви бал

С тези трикове
Перфектна визия за страхотния ви бал

1, 2, 3, 4... и така до 12 :) 

Мда. Дойде времето и на абитуриентите да броят. А ако сте от онези, които също се подготвят за бал, тогава надникнете в полезните съвети, които "изчопкахме" от Jenite.bg

Внимавайте с фон дьо тена

Ако се гримирате сами, то много внимателно подберете фон дьо тена, който ще изполвате. Най-важното е той да се слива с тона на кожата ви и да няма никаква разлика.

Не забравяйте и основното правило на всички гримьори. А именно, че "по-малкото е повече”. Много по-добре е да нанесете няколко тънки слоя от тонирания продукт, отколкото един дебел и плътен. Така ще постигнете нужното ви покритие постепенно и ще се радвате на естествен вид през цялата вечер.

925705Thinkstock/Guliver

Гримирайте се на дневна светлина

Абитуриентската вечер изисква по-силен вечерен грим, по този въпрос няма две мнения. Има обаче съществена разлика и в същото време тънка граница между вечерен и тежък макиаж. А вторият често изглежда гротескно. За да избегнете визия като за циркова арена, гримирайте се на дневна светлина, най-добре пред огледало, разположено пред прозорец. И тук отново важи максимата, че "по-малкото е повече”. Наслоявайте постепенно, вместо да "мажете".

Спестете си посещението при козметик

Ако до сега не сте посетили козметик за почистване на лицето, по-добре недейте. Не и непосредствено преди бала. Причината се крие в това, че често след такива процедури кожата е раздразнена и може да възникнат възпаления. Ако имате черни точки за изчистване, използвайте домашна маска или специални лентички, които отпушват порите. 

925702Thinkstock/Guliver

Искате още препоръки? О, има много - потърсете ги в чудния материал на jenite. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май