По-дълъг живот за маникюра

С няколко добри съвета
По-дълъг живот за маникюра
inm

Всяка дама, която се е погрижила за маникюра си, мечтае той да остане хубав и непокътнат възможно най-дълго време. А това зависи от куп неща: от качеството на лака, от нанасянето му и най-важното – от внимателната грижа за ноктите впоследствие.

В тази връзка, ще си позволим да ви дадем няколко разумни съвета, които ако спазвате, ще съхранят декорацията върху ръцете ви за по-продължителен период. 

1) Като за начало, винаги ползвайте ръкавици при осъществяването на домакинските задължения и най-вече - когато миете чинии. Комбинацията от веро и вода е голям враг не само на маникюра ви, а също и на кожата на ръцете.

2) Преди лакиране хубаво почиствайте ноктите с лакочистител – по плочките не трябва да остава и намек за какъвто и да е бил предишен продукт. Така ще създадете гладка и чиста повърхност, готова за обработка.

3) През известно време (по ваша преценка) нанасяйте тънък слой топ лак – по този начин ще освежите маникюра и ще му придадете нов блясък и лъскавина.

4) По възможност, не ползвайте силни дезинфекциращи продукти за ръце, защото те бързо ще отстранят лака. Един мек сапун и правилно миене на ръцете са ви достатъчни, за да сте сигурни, че сте защитени от микроби. 

Е, надяваме се, че съветите ще ви бъдат от полза. А ако е така, заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук, за да споделим с вас още препоръки. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май