Познавате ли външната си обвивка?

Да видим, да видим...
Познавате ли външната си обвивка?

Мислехме си, че само ние преследваме митове, но девойките от Jenite.bg също го правят. 

Специално за вас, момичетата ще разкрият най-разпространените заблуди, свързани с поддържането на красива кожа.

И те са: 

Стоенето на сянка ви пази от UV лъчите

Това, че не усещате парещото слънце върху кожата си, не означава, че неговите ултравиолетови лъчи не ви докосват. Дори когато навън е облачно, слънцето прониква през кожата.

Не пропускайте слънцезащитните продукти, независимо от факта, че сте в градска среда и, че навън не е лято. SPF 30 е достатъчен фактор за защита през цялата година. Ако имате фоточувствителна кожа, консултирайте се с дерматолог за по-специална грижа.

Всички кожи стареят по един и същи начин

Оказва се, че в този случай мазната и комбинирана кожа "се смее последна". Именно тя е най-малко предразположена към поява на бръчки, тъй като себумът играе ролята на бариера срещу външните фактори.

По тази причина сухата кожа показва най-рано признаци на стареене и затова се нуждае от ранна превантивна грижа. Ако и вашата кожа е такава, в никакъв случай не пропускайте дневния крем. Заложете на хидратиращи овлажнители със съдържание на хиалуронова киселина.

Ежедневното ексфолиране поддържа кожата млада

Това не е напълно невярно, тъй като ексфолирането е много полезно за кожата на лицето и тялото, но не и в ежедневни дози. Ако кожата ви е предразположена към раздразнения и посягате към ексфолианта всеки ден, можете лесно да си докарате розацея, екзема и дори рани. А тези състояния са напълно противоположни на красивата и млада кожа. Ежедневно залагайте на леки измиващи гелове без абразивни частици.

Режимът на хранене няма връзка със състоянието на кожата

Напротив! Храните с висок гликемичен индекс (бял ориз, паста, бял хляб и сладкиши) са сред най-големите врагове на кожата.

Те карат тялото да произвежда повече инсулин, което пък от своя страна засилва процесите на стареене. За да поддържате кожата си в добро състояние, наблягайте на цветните зеленчуци. Според скорошно изследване, те са са сред противниците на бръчките, зачервяванията и раздразненията. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април