Поразяващото действие на тривитаминола

Маска с тривитаминол за бърз растеж на косата
Поразяващото действие на тривитаминола

Тривитаминолът представлява препарат, който е комбинация между витамини A, D3 и E. Основното му приложение е мускулно инжектиране на животни за по-здрава и лъскава козина. Поради тази причина можете да намерите препарата във ветеринарните аптеки и зоомагазините.

Въпреки че е предназначен за ветеринарна употреба, тривитаминолът е безвреден за хората. Много от вас биха погледнали скептично на продукт, който е предназначен за животни, но е факт, че тривитаминолът придобива все по-голяма популярност, особено сред дамите.

В последните няколко години се забелязва все по-честата му употреба при създаването на домашни маски за коса. Основното му свойство е спиране на косопада, заздравяване на косъма и по-бърз растеж на косата.

Избрали сме ви две лесни маски с тривитаминол, които може да направите в домашни условия.  Задължително е да го оставите да действа върху косата ви минимум няколко часа, за да имате ефект. Не правете маската по-често от един път в седмицата, за да не се получи трайно омазняване на косата ви.

Първи вариант (при суха и увредена коса):

2 с. л. тривитаминол (ако косата ви е по-къса, използвайте по-малко количество)

2 с. л. кисело мляко,

1 с. л. мед 

1 с. л. ракия

1 яйце

Нанесете върху цялата коса и покрийте с найлон и хавлиена кърпа върху него. Оставете да действа минимум два часа.

Втори вариант:

2-3 с. л. тривитаминол

1 с. л. водка

1 с. л. Хининова вода (Хининовата вода може да намерите във всички аптеки на скромна цена. Нейното приложение също е насочено към заздравяването на косата и спирането на косопада.)

След маска с тривитаминол измийте косата хубаво, минимум два пъти с шампоан, тъй като той е с мазна консистенция, която трудно се отмива.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 21.06.2013 | 10:04
    правила съм си тези маски , много помагат , ама трябва да се правят известно време за да има ефект - 2 - 3 месеца. косата ми започна да расте по - бързо и стана много по мекичка и хубава :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май