С любов към късата прическа

Може да не ни прави по-умни, но се поддържа значително по-лесно
С любов към късата прическа

Не знаем за вас, но на нас ни е едно такова петъчно – весело, слънчево и усмихнато! За доброто ни настроение e "виновно" и едно ново проучване, проведено наскоро в Йейлския университет, което искрено ни разсмя сутринта. Защо ли? Ами, то твърди, че жените с по-къси прически се възприемат от другите като по-интелигентни. Брей!

Но, дами, преди да се втурнете към фризьорския салон, първо хвърлете едно око на...

Проучването

Ръководител на проекта е американският професор Мериан ЛаФранс. В проведения от ЛаФранс тест на неуточнен брой участници били показани последователно снимките на една и съща жена, но с няколко различни прически: дълга накъдрена, дълга права, по-къса, съвсем къса и без коса.

Изненада! Хората оценили като най-интелигентна (по външен вид) мадамата без коса, а като по-малко умна – тази с дългата права и къдрава грива. 

Нашият коментар

Както се досещате, наистина ни е трудно да коментираме резултатите от подобно безумно изследване. И, разбира се – смятаме го за абсолютно безпредметно. Самите ние все още вярваме, че мозъкът е в, а не върху главата. И без значение колко интелигентен външен вид имаш, веднага може да си проличи колко умен си всъщност. Или обратното.

А ако има нещо наистина хубаво в късата прическа, то това е, че тя се поддържа сравнително по-лесно от дългата. Което, като цяло, е наистина важно за здравето на косата.

Та, след като, надяваме се, разсмяхме и вас, кажете ни: вие колко интелигентни сте, съдейки по дължината на кичурите си =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май