Този сушен плод правят кожата сияйна

Този сушен плод правят кожата сияйна

Оказва се, че тайната на сияещата кожа и жизненото здраве се крие не в буркан с луксозен крем, а на рафта със сушени плодове.

Какви сушени плодове трябва да ядете за красива кожа?
Само три плода на ден не само ще задоволят желанието ви за сладко, но и ще се превърнат в мощно средство за подмладяване. След 30 дни редовна консумация кожата става по-гладка, по-стегната и по-жизнерадостна. Ефектите от тази проста промяна в диетата често надвишават тези на много козметични продукти.

Сушените смокини са концентриран източник на хранителни вещества. Процесът на сушене значително увеличава съдържанието на фибри, минерали и антиоксиданти.

Математиката на здравето е проста: порция от 2-4 плода (около 40 г) съдържа същото количество:

Калий , като в банана;

Калций , като в шепа бадеми;

Мед , както в лъжица слънчогледови семки.

И всичко това само за 100 калории . Това е перфектната закуска, която няма да съсипе фигурата ви, но ще ви държи сити за дълго време.

Как смокинята влияе на кожата?
Защо смокините се наричат ​​"ядлива козметика"?

Естествен колаген

Медта и цинкът, съдържащи се в плода, са необходими за синтеза на колаген, протеин, отговорен за еластичността на кожата и липсата на бръчки.

Защита против стареене

Полифенолите се борят със свободните радикали, забавяйки промените, свързани с възрастта.

Чисто лице

Високото съдържание на фибри нормализира чревната функция. А както знаем, здравите черва са еквивалентни на чиста кожа без обриви, възпаления и матов тен.

Какви други ползи имат смокините?
Силни кости

Три смокини осигуряват близо 10% от дневния ви прием на калций (колкото една чаша мляко!). Това е благодат за тези, които не пият млечни продукти.

Сърце и кръвоносни съдове

Продуктът помага за стабилизиране на нивата на глюкоза и холестерол.

Детокс

Пектинът и фибрите действат като мека "четка" за тялото, ускорявайки метаболизма и премахвайки токсините.

Как да ядем смокини правилно
Най-добрият начин да ядете смокини е като десерт след обяд или като добавка към ястия: те се съчетават идеално с овесени ядки, препечен хляб с рикота и салати от рукола и ядки.

Имайте предвид, че смокините са богати на естествени захари. Хората с диабет трябва да се ограничат до три смокини на ден и да ги комбинират с протеини или мазнини (като ядки или кисело мляко), за да избегнат скокове на кръвната захар.

ключови думи:
суши плодове

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември