Цитрусови плодове за кожата

Нахранете естествената си обвивка с портокали
Цитрусови плодове за кожата

Знаем, че Коледа е далече. Но още от сега ни мирише на нея! Какъв е ароматът й ли? Ами, ухае ни на снежинки, мед и чай. И най-вече - на свежи портокали и мандарини. Мммм!

Да, зимните месеци, които наближават шеметно, са своеобразен празник на цитрусовите плодове. Така да се каже, тяхното време за реклама.

Признаваме си, че обичаме да ги похапваме, защото са пълни с полезни хранителни съставки. Освен това, отдавна знаем, че те са добри приятели на кожата ни и за това често (не само през зимата) ги ползваме в различни разкрасителни процедури. Лимонената киселина в тях е чудесен ексфолиант, който почиства порите в дълбочина.

Е, ако искате и на вас да ви замирише на Коледа и, едновременно с това, да се погрижите за лицето си, може да си приготвите тази лесна, домашна маска. За нея ще са ви необходими следните продукти:

1 супена лъжица, предварително изстискан, сок от любимия ви цитрусов плод (портокал, да кажем)

1 супена лъжица сода за хляб

Смесете двете съставки и оставете содата да кипне. После нежно, с кръгови движения, нанесете сместа по физиономията си. Масажирайте за около 5 минути и после оставете микса да постои известно време на лицето ви. Изплакнете и сте готови!

Хубавото на тази маска е, че може да бъде приложена и на други места по тялото – като петите и лактите, където кожата е загрубяла.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май