Черен въглен за бели зъби

Без майтап!
Черен въглен за бели зъби

Най-важното

Активният въглен обаче се свързва с йод и може да привлече други минерали и витамини, от които се нуждаем. Затова и вътрешното му приложение не е препоръчително, освен ако не се касае до извънредни ситуации като остри стомашно-чревни разстройства, химични и хранителни натравяния.   

Знаете ли какво е активен въглен? Това е крайният резултат от третирането на обикновен въглен с кислород и калциев или цинков хлорид. Използвал се е за медицински цели още от Хипократ и до наши дни е едно от средствата, които се прилагат в спешни отделения и изтрезвителни по цял свят за неутрализирането на отрови. Причината за това са адсорбционните му свойства. На чист български това ще рече, че активният въглен е надарен със способността да привлича разни вещества към повърхността си и по този начин не позволява на тялото ни да ги усвои.

За наш най-голям късмет, той не привлича безразборно, а избягва определени неща като калций, мед, желязо, магнезий, неорганичен фосфор, калий, натрий, цинк и други съединения, с които не бихте се радвали да се разделите*. За наше щастие обаче, активният въглен много си пада по танини и това е основната причина за съществуването на този текст. Танините са вещества, които могат да бъдат открити изобилно в кафето, какаото, чая, боровинките, виното и разни подправки като канела и карамфил. Казано иначе, това са всичките онези неща, които опетняват усмивката ви. Бонус ефект на активния въглен е способността му да неутрализира киселинността в устата, въпреки че никой не ви го рекламира по телевизията.

Вярвам, че се вълнувате, затова няма да ви спестя начина на употреба. Всъщност, той не е строго установен. Някои хора смесват въглен с пастата си за зъби, други го разтварят във вода и се жабуркат с него, трети го нанасят директно. Методът, който най-много ми допада, е следният:

  1. Стрийте една-две таблетки активен въглен на прах и ги изсипете в чинийка или друг плитък съд.

  2. Намокрете четката си, топнете я в чинийката и започнете нежно да търкате зъбите си. Идеята тук не е да използвате праха като абразив, а просто да го нанесете по повърхността, която има нужда от избелване.

  3. След като приключите с процедурата, задръжте въглена в устата си в продължение на 2-3 минути, за да му дадете възможност да си свърши работата.

  4. Изплюйте и се изплакнете добре, като можете да продължите с регулярната си устна хигиенна процедура.

Много е вероятно да забележите разлика още след първия път, но дори и да не е така, заредете се с една седмица търпение и ви обещавам, че няма да съжалявате.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май