Черните точки нямат шанс

С тези натурални маски за лице
Черните точки нямат шанс

Най-важното

Знаете ли защо комедоните са черни, а? Много просто. Когато въпросният секрет, запълнил пората, се докосне до повърхностния, алкален слой, на кожата, се случва процес на окисляване, който именно довежда до специфичното оцветяване :) 

Комедони. Така по научному се наричат черните точки и са нещо... неизбежно :) Е, сухата кожа си ги има в по-малки количества, но не е предпазена от тях в никакъв случай. Затова е важно външната обвивка на лицето да се почиства ежедневно. Посещенията при козметик също са необходими, защото само специалистът може да извърши ефективна и безопасна екстракция на замърсения секрет, който запушва пората. Факт е, че образуваното комедонче, рано или късно, ще се възпали и ще се превърне в... пъпка. 

Домашните разкрасителни процедури вкъщи също могат да съдействат за поддържането на кожата в добро състояние и да намалят появата на гадните точици. 

По този повод, ще споделим с вас няколко чудни маски за лице, които можете да си спретвате у дома. Те са ни любезно предоставени от любимките ни от женския сайт Jenite.bg.

Започваме с: 

Маска с мед

922434

Всичко, което трябва да направите, е да загреете малко количество мед на водна баня, след което да го нанесете на лицето и да останете така за около 15 минути. След това отмийте внимателно с хладка вода.

Маска с грозде

922435

Гроздето е изключително мощен източник на антиоксиданти и по тази причина често се среща в съдържанието на престижните продукти за лице. Освен това маслото от гроздови семена е верен съюзник в борбата с мазната кожа и черните точки.

За да се възползвате максимално от вълшебните свойства на този плод, обелете няколко зърна и ги направете на каша. Нанесете върху лицето и постойте с маската за 10-15 минути, след което отмийте със студена вода.

Маска с куркума

922436Thinkstock/Guliver

Ароматната подправка също е известна с благотворното си действие върху черните точки. Включете я в "менюто" на кожата си, като смесите 1 ч.л. куркума с 1 ч.л. розова вода. Получената смес нанесете върху засегнатите места с нежни масажни движения. След 20 минути отмийте с хладка вода. 

Искате още? Тогава надникнете в материала на jenite, където ще откриете още две много освежаващи маски! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април