Чудна бананова маска за лице

Овлажнява и омекотява
Чудна бананова маска за лице

Най-важното

Готиното е, че може да се възползвате от козметичните възможности на банана по най-простия начин. Просто обелете един, отново го докарайте до състояние на каша и намажете с нея лицето. Изчакайте 10-15 минути, изплакнете и толкова... =) 

Защо му е на човек ботокс, когато има банани, а? Шегата настрана, но слънчевият плод е наистина добър приятел на кожата. И не само. Той е пълен с полезни хранителни съставки, между които редица витамини и ценни минерали. Та, съветът ни е задължително да го включите в дневното си меню.

А, ако ви остане време тази вечер, забъркайте си ето тази супер маска за лице. Не се съмнявайте, че тя ще направи външната ви обвивка мека и гладка.

За да си приготвите въпросния еликсир обаче, ще са ви необходими следните продукти:

1 средно голям узрял банан

2 супени лъжици мед (по възможност течен)

около 60 грама кисело мляко

Как: Обелете банана, нарежете го на парченца и после с помощта на лъжица го раздробете до получаване на каша. Добавете меда и киселото мляко и разбъркайте хубавичко. Целта е съставките да се комбинират максимално.

Готовата смес нанесете на предварително почистено лице. Оставете я да постои върху физиономията ви за около 10-15 минути. Накрая изплакнете с топла вода и готово! Сега кожата ви би трябвало да е кадифена и красива ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април