Ярките барети - моден хит в студа

Ярките барети -  моден хит в студа

Аксесоар №1 за есента и зимата е шапката. А през 2022 г. това е баретата. Или иначе казано малка шапка с голяма история, заслужаваща своето място на световния подиум.

Думата "барета” е с френски произход и за първи път е документирана през 1835 г. Това е мека, кръгла и плоска шапка, най-често изработена от вълна, плетен памук или филц. Тя пасва удобно по очертанията на главата и може да бъде "оформена” по различни начини - наклонена настрани или назад, както и нахлупена плътно надолу или пък по-бухнала.

Традиционната френска барета е изработена от филц и има малка антенка на върха си. Тя определено е доста практична шапка - топла, водонепропусклива, може да бъде носена по няколко различни начина, а освен това е достатъчно тънка и мека, така че лесно да я приберете в джоба си, ако ви се наложи да я свалите. Разбира се, видът на баретата търпи редица промени.

През 2022 г. на българския подиум – тя е облечена в крайности. Някои от моделите са в ярки нюанси – като синьо, зелено, червено, жълто и пр. Това са цветовете, които пасват на дамите със светли коси. Идеята е да се създаде контраст. Блондинките могат да избират от богатото разнообразие на пастелните тонове – мръснобяло, тип слонова кост, лате, карамел, шоколад и пр.

Тази година модерни са изчистените модели и тези с декорации, тип камъчета и пайети, не са актуални, пише "Ретро".

ключови думи:
барети мода

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април