За здрава, блестяща и красива коса

С народните рецепти от Петър Дънов
За здрава, блестяща и красива коса

Великият български лечител е оставил послания, които ако следваме ще се радваме на здраве, хармония и ще има много повече любов във взаимоотношенията помежду ни. Нищо не може да се сравни със знанията, които Петър Дънов е оставил на българите, а и на хората от цял свят.

Ето какво казва самият той: 

1552011beinsadouno.org

"Коя е причината за болестите? Отслабването на жизнената енергия в човека, при което тя се превръща в потенциална или пасивна. Следователно лекуването на болния има предвид, превръщане на потенциалната енергия в кинетична. Това се постига чрез различни билки или действия!
Истински лекар е само този, който разбира причината за всяка болест и помага на хората. Той е асистент на Природата и работи съобразно нейните закони. При лекуването на болния има три фактора, които взимат участие в оздравяването му: Природата, лекарят и самия болен. Природата дава на човека помощ 50%, лекарят 25% и болният 25%. Последен има думата болния. Не вземе ли участие в лекуването си, усилията на Природата и на лекаря ще пропаднат. За да бъде човек здрав, трябва да разчита на себе си и на непосредствения контакт с Природата."

Предлагам ви да прочетете и да започнете да практикувате рецептите на Петър Дънов, за да се радвате на здрава, блестяща и красива коса.

1552042inm.com

1. Ако косата ви е побеляла, яжте редовно спанак и коприва и за една година тя ще почернее. Копривата да се употребява леко попарена и поръсена със зехтин и лимон. През зимата може да се употребява и сушена.

2. При косопад: Мийте косата си със сапун само веднъж в месеца. Използвайте сапун, в който няма животински мазнини. През останалото време я мийте с вода или с хума. Ще опечете добре хумата, ще я залеете с малко оцет и ще я размиете с малко оцет. С тази каша ще измиете няколко пъти главата си и ще я изплакнете с много вода.

Косата да се мие с леко топла вода.

3. Хубаво е да излизате при дъждовно време от 22 март до 22 юни, без шапка, за да можете да приемете от енергията на водните капки.

4.  Отправяйте мисълта си към корените на косата си. Мислете как с всеки изминат ден те стават все по-здрави и все по-здрави.

5. За косопад се препоръчва също, да се мокри косата с хладка вода 3 пъти на ден.

6. При окапване, да се търка косата с отвара от корени на репей.

източник: acapt.alle.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април