Натурални продукти в борба с черните точки

Преборете ги с тези 5 съставки, които се намират в кухнята ви
Натурални продукти в борба с черните точки

Съществуват редица медицински, козметични продукти, с които да третирате черните точки по лицето си. Ние ви предлагаме 5 от най-лесните лечения на проблема, които можете да си приготвите за минути с продукти, намиращи се в кухнята ви.

1. Канела

Можете уверено да използвате канелата в борбата с черните точки. Смесете 1 супена лъжица канела  и 1 супена лъжица мед. Разбъркайте и нанесете получения продукт върху засегнатите области. Оставете да престои 1 нощ и отмийте на сутринта.

2. Сода за хляб

Освен, че повлиява благоприятно акнето, содата за хляб можете да използвате и за третиране на черни точки. Смесете 2 чаени лъжички сода с толкова газирана вода, че да се получи продукт с консистенцията на паста. Нанесете върху засегнатите области и изчакайте да изсъхне. След това отмийте с топла вода.

3. Лимонов сок

Можете да си приготвите чудесен измиващ скраб с лимонов сок, мед, йогурт и морска сол. Нанесете на лицето и нежно масажирайте, за да премахнете досадните черни точки.



1520740Thinkstock/Guliver

4. Зелен чай


Смесете няколко сухи листа зелен чай с вода до получаването на паста. Внимателно масажирайте засегнатите области и оставете да подейства за 3-4 минути. След това измийте с топла вода.

5.  Мед

Медът има овлажняващо действие, но също така може и добре да "почиства". Нанесете го върху черните точки, оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода, за да почистите лицето си.

Това са 5-те най-прости метода за лечение на черните точки. Изберете най-подходящия за вас според типа на кожата ви. Още няколко лесни метода за третиране на черните точки можете да откриете тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април