Аз търся теб

А когато те намеря, няма да те пусна ;]
Аз търся теб

Кирил Захариев. Едно обикновено българско момче, което за нула време се превърна в знаменитост. Как? Ами, като разлепи стикери с любовно послание из цяла София. На тях са изобразени мъж и жена, а надписът гласи: "Аз, момчето, което ти помаха в рейс 604, търся теб зеленооко, рижокосо момиче, което ми се усмихна!"

Целта на младия романтик била ясна: да открие дамата, в която се влюбил до уши, докато пътувал в градския транспорт.

За постъпката на софийския Ромео научих от любимия ми новинарски сайт inews.bg. И тя ме накара да се замисля.

Като по-малка вярвах, че любовта просто те сполита случайно. Прасва те по челото. Разбива се в теб като Титаник, за да потънеш с нея до... дъното.

Впоследствие ми хрумна друго. Че може би романтичната приказка трябва да се заслужи, да се изстрада. Уви, тази представа ми донесе преобладаващо негативни емоции.

Затова няколко години по-късно отново се върнах на предишната позиция – просто оставих нещата да се случват. И, няма майтап, те се случиха.

FacebookНе ме разбирайте погрешно обаче. Искрено приветствам инициативата на креативния младеж и даже му се възхищавам. Защото е смел. Защото е оригинален. Защото, когато не идва само, щастието трябва да се търси, вместо да се чака със скръстени ръце. 

По-важното все пак е, че, след като намериш любовта, трябва да намериш сили, прозрение и енергия да я съхраниш. Да я пазиш и да се грижиш за нея. Защото е ценна и наистина си заслужава усилията.

Е, давай, Киро! Стискам палци и твоята история да завърши щастливо, като на ето това хасковско момче =)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май