Вечната младост се крие в секса: 3 оргазма седмично удължават живота с 10 г.

Вечната младост се крие в секса: 3 оргазма седмично удължават живота с 10 г.

Най-добрата превенция срещу болести и старост е редовният секс, така че не се лишавайте от него. Според специалисти три оргазма седмично са напълно достатъчни, за да увеличите продължителността на живота си с 10 години.

Ползи

Здравните ползи са много повече. При мъжете - води до намаляване на риска от рак на простатата, а при нежния пол от рак на гърдата. Проучване на сексолози от Британския университет разглежда сексуалния живот на няколко двойки. Изследователите анализирали и установили, че сексуално активните партньори са получавали годишно около 360 оргазма, което е увеличило продължителността им на живот с 4 години. 700 оргазма годишно - с около 8 години, 1050 - с 12 години и т.н. Според някои сексолози, ако към редовния секс добавим правилно, здравословно хранене и спорт в умерени количества, може да се живее вечно. Освен че удължава живота, оргазмът ни подмладява, и то с години. Същото изследване стига до извода, че хората, които правят секс поне три пъти седмично, изглеждат с до 10 години по-млади.

Орган

За да докаже, че вечната младост се крие в секса, д-р Дейвид Уийкс анкетирал 3500 мъже между 18 и 102 г. Всички те изглеждали по-млади за годините си, защото залагали на редовния секс. Паралелно изследване на института "Пондс" в Испания установило, че ако не правите любов, кожата ви ще изглежда с 10 години по-стара. И това се обяснява с факта, че хронологическата възраст на човека невинаги съвпада с тази на кожата му. Според директорката на института Есперанса Гаспар кожата е важен орган, който усвоява различните емоции. Затова сексът е толкова важен за нея, пише "Телеграф".

Когато правим любов, се подобрява чувствително кръвообращението, което води до обновяване на епителните клетки от повърхностния слой на кожата и тя се обогатява с кислород. Допълнително благотворно влияние има и хормоналният обмен, който неизменно съпътства всеки сексуален акт. Как се случва всичко това. Отговорът е лесен. Хормони. Окситоцинът е определен като хормон на оргазма. Други проучвания са установили, че сексът увеличава нивата на имуноглобулини с 30%. Това са клетки на имунната система, които се борят с вредните микроорганизми. Увеличените им нива намаляват риска от инфекции и възпаления и засилват имунната защита. Изследователите от Университета в Пенсилвания установили, че хората, които правят секс два пъти седмично, се радват на по-добра имунна система. Те веднага добавят, че дори за онези хора, които нямат сериозен партньор и не искат да рискуват с честата смяна - мастурбацията е също толкова полезна. Освен секса учените добавят, че целувките, прегръдките и близостта между двама души е също от изключително значение, тъй като се освобождава окситоцин, който носи огромни ползи за здравето.


ключови думи:
вечна младост секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май