Влез в крачка с най-новия секс речник

Влез в крачка с най-новия секс речник

Имаше време, когато "приятели с екстри” си беше чисто нов креватен термин. Днес го ползваме, без да се замисляме, както и "секстваме” редовно. И дори и да не знаем перфектно английски, със сигурност сме наясно какво точно значи booty call.

Сив коефициент 

Не, няма нищо общо с Крисчън Грей! Всъщност дори не е нещо кой знае колко сексуално (какво разочарование, а). Но пък е готин термин за изчисляване на баланса в една връзка. Веднага обясняваме: когато използваш даден чат, съобщенията, които изпращаш ти, са зелени или сини, докато тези, които получаваш от другата страна, са сиви. Вече схвана идеята, нали? В идеалния случай сивият коефициент трябва да е 50:50. Нулевият сив коефициент означава, че отсрещната страна няма интерес, а 100% сивият коефициент (само входящи съобщения) сочи, че твоето желание да видиш въпросната личност гола, облечена или още веднъж, я няма.

Подай към коша

Фразата води началото си от баскетболна маневра, популяризирана от Чък Хърн, чиято дефиниция по-късно се пренася в леглото. Обикновено става дума за бърза порция секс, която, за разлика от "секс на екс” и "едно бързо”, не може да включва гушкане, излежаване и закуска, обяд или вечеря след това, защото едната страна трябва бързо да се изнася (понякога за работа, понякога завинаги). Ние бихме я превели и с "Кош и беж” за по-голямо благозвучие. Примерна употреба: "Мило, ще мина за "кош и беж”, че имам много работа”.

Порночио 

Днес една колежка в офиса блуждае със загадъчна усмивка и сънени очи. В кафе паузата става ясно защо това е така. С гаджето й са достигнали общо 11 оргазма снощи, в т. ч. един, получен на челна стойка. Хмм, със завист признаваме, че има  пълни основания да бъде толкова порночио, че да й трябват 5 кафета, за да не заспи на бюрото.

Секснология 

Това е технологията, която използваме за генериране на удоволствие – от вибраторите до кибер секса. Примерна употреба: "Държа си секснологията в най-горното чекмедже”.

Секс паша

Да си представим, че както си седиш тихо и мирно у дома, изведнъж получаваш есемес в духа на  "Какво си правиш?” от номер, който явно преследва едно определено нещо (и то не е романтична вечеря и кино). Лошо няма. Лошото е, че си убедена, че този номер пуска в широк тираж една и съща креватна покана с надеждата някъде да му вържат. Затова му връщаш есемес "Я не ме пращай да паса. Пробутай секс пашата на друг адрес”.

Предсексов договор

Защото има нещо, още по-ценно от колата, апартамента, вилата и плазмата. И това са чувствата ни, които трябва да бъдат предпазени на първо място. Примерна употреба: "Хайде да се разберем просто и ясно какви ще са ни отношенията, още преди да си легнем. Предлагам да сключим нещо като предсексов договор".

Енергийно секс блокче 

Когато от дълго време не си се озовавала с мъж в леглото, сексът – енергийно блокче, е онзи Алилуя момент (обикновено под формата на забава за една нощ), който разтоварва натрупаното напрежение. Подобно на овесената ти каша сутрин, той ти носи такооова удовлетворение и животворна енергия.... някъде докъм 11, когато отново умираш от глад и се чудиш кога ли пак ще се яде...

ПСЕ (#2.0)

Както вече стана дума, фразата "приятели с екстри” (ПСЕ) дойде и ни превзе от воле. Хубаво, обаче мина време и установихме, че всъщност не получаваме чак толкова много кеф от този секс, колкото бихме могли да получим самосиндикално например. Ето защо се появи продължението ПСЕ 2 – Психологически Експеримент. С какво е по-добро? Ами става дума не просто за необвързващ секс с някого, с когото се познавате адски добре. А и с когото си давате взаимни детайлни забележки и препоръки на тема креватна техника.

Половинка секс

Или секс за половин нощ. Да се измъкнеш по чорапи от секса за една нощ, преди другият в леглото да се е събудил. Май това е единственият случай в живота ти, в който нямаш и грам интерес към опцията "отложи алармата с още 10 минути”.

Наторяване

Все повече и повече мъже използват понятието - и то с едни и същи подли секс намерения. Ето какви. "Включвам се с есемес или обаждане, защото планирам след време да се обадя някоя вечер за секс. Така си осигурявам, че тя ще се съгласи”, разяснява Пешо (29 г.)  А Сашо (25 г.) добавя: "Ако звънна в сряда, ще изглежда, че ме е грижа, но де факто ще е част от плана. Така подготвям почвата, наторявам я – за петък вечер”.

Предстурбация

Явно вече е на мода в приготовленията за среща да влиза и една допълнителна секстра. За да добиеш прелъстителен блясък в очите, сексапилно нацупени устни и прелъстителни движения, онлайн масово валят съвети да загрееш с предстурбация - кратък сеанс по самозадоволяване (без достигане на крайната точка).

Секс шербет

Или секзорсизъм. Или секс рахат. Това е секс за компенсация. Такъв, който напълно изчиства горчивия вкус на последната връзка от устата и сърцето ти. Дай, Боже, всекиму! 

ключови думи:
речник секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април