За изневярата, субективно погледнато

Която руши доверието...
За изневярата, субективно погледнато

Преди време, в този материал, зачекнах темата за свободата във връзката, помните ли? Тогава споделих убеждението си, че в отношенията между двама души всеки един от тях трябва да запази относителната си самостоятелност, защото това ще му позволи да се чувства пълноценен и щастлив. Но...

Забравих да спомена обаче, че свободата, за която говоря, в никакъв случай не включва изневярата като възможна опция :) Извинявам се, ако с това продължение на разсъжденията си, разочаровам някого.

Самата аз често се шегувам, че нямам нищо против приятелят ми да споделя интимни моменти с други жени, но, да, само... се шегувам. Истината е, че съм твърде против подобни прояви на свободолюбие. И със сигурност знам едно: ще ме заболи много, ако стана тяхна жертва.

Защото изневярата си е изневяра, без значение дали е еднократно залитане, или ще се повтори отново след няколко дни. Нито дали ще бъде просто целувка, или ще се трансформира в по-сериозни интимности. Резултатът от случването ѝ е един и същ – руши доверието във връзката, което, съгласете се, не се изгражда никак лесно. Къса онзи сплотен, тесен кръг от спомени, емоции и лични преживявания, в който има място само за двама души - за него и за нея.

Та, съгласна съм, че животът не е чак толкова кратък, че да споделяте дните си само с един човек. Но щом вече сте направили своя избор, не ви съветвам да вкарвате нови персонажи в любовната си биография, респективно – в спалнята си. Да, има вероятност да извадите късмет любимите ви никога да не разберат един за друг. И все пак! Рискът, който поемате, просто не си заслужава усилията. Защото последствията от двойната ви игра могат да ви донесат преобладаващо негативни емоции. И в крайна сметка да се почувствате повече самотни, отколкото двойно споделени и щастливи.

inm.comИмайте предвид също, че, изневерявайки, предавате най-вече доверието към себе си.

Обръщате гръб на принципите си, което също си е доста разочароващо.

И, ако вече съжалявате, че четете този материал, ще побързам да вкарам поне малка доза словесен либерализъм в заключението ;)

  • Безобидният флирт не е изневяра, стига чрез него да не се преследват по-сериозни цели.
  • "Зяпането" на чужди жени и мъже също не е толкова опасно.

Момчета (и момичета), препоръчвам ви обаче да не изпълнявате тези две изключения от правилото пред половинките си, защото не е особено приятно...

Иначе, в тяхно отсъствие пълнете очите си с красиви "гледки", колкото си искате. Вие си знаете, че най-хубавата дама (мачо) е вашата (вашият), нали?

Момичета, зная, че страшно държите на мъжа до себе си, но...

Едва ли ще съгрешите твърде много, ако от време на време отправяте взор и към други представители на силния пол. Ей така – за разнообразие. Защото, съгласете се, въздишането по филмови герои омръзва ;) 

Е, толкова за свободата и изневярата. Важно беше да уточня, че между двете, поне според личните ми разбирания, няма знак за равенство.

Вие на какво мнение сте? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април