Лошият ден в службата може да разруши и най-стабилната връзка

Как да оставим стреса далеч от връзката си?
Лошият ден в службата може да разруши и най-стабилната връзка

Сигурна съм, че ви се е случвало не един или два пъти да сте имали кофти ден, защото началника нещо ви е смъмрил, някой клиент ви е вдигнал кръвното или служебните ви дела, които е трябвало да бъдат в порядък са се объркали буквално в последния момент. Каквото и да кажа за такъв момент - нещата изглеждат така сякаш сте имали – Лош ден, с голямо "Л".

Едва ли след изтощителният ден сте в настроение и твърде вероятно гледате да не влизате в разговор с любимия човек. Чувствате се така сякаш сте като буре с барут и най-малкото раздразнение може да ви изкара извън релси и буквално да избухнете. В състояние сте да изригнете като вулкан, дори и от чифт чорапи захвърлени на пода.

Как да оставим стреса далеч от връзката си и да не нанесем непоправими щети върху нея, заради дреболия?

1557587Thinkstock/Guliver

За съжаление няма да можете да премахнете стреса, лошото настроение и гнева си за части от секундата преди да се приберете у дома! Но ако сте имали тежък ден, опитайте се на път към вкъщи да медитирате. В същото време можете да се опитате да си изясните цялостно ситуацията и да проумеете кой, защо и най-вече как успяхте да се ядосате до такава степен.

С влизането в дома си е добре преди да се разкрещите за чорапите, мръсните чинии или нещо друго да споделите, че сте имали най-отвратителния ден в живота си и че се чувствате обидени. Важно е в този момент да изкажете на глас всичко, което чувствате и мислите, за да може да ви олекне. Освен това ще получите съвет, подкрепа, а и съмишленик в лицето на човека до вас.

След като ви мине не забравяйте да изкажете признателност към подкрепата оказана ви от партньора. Имайте предвид, че именно така най-успешно ще преминавате през трудностите без те да се отразяват по негативен начин на връзката ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април