Мъжете изгарят повече калории по време на секс?

Такива поне са резултатите от проведено наскоро канадско проучване
Мъжете изгарят повече калории по време на секс?

Ето каква била голямата питанка на група канадски учени от университета на Квебек в Монреал: мъжете или жените изразходват повече калории по време на сексуален акт? След като умували дълго, учените хора се събрали и решили да проведат малък експеримент по темата, вярвайки, че ще достигнат до някакъв извод. Речено, сторено.

Най-напред, разбира се, потърсили ентусиасти, които да се включат в изследването. Успели да уговорят 21 хетеросексуални здрави двойки на възраст между 18 и 35 години. Същите били снабдени със специално фитнес устройство за ръка, което трябвало да проследи изгорените от тях калории.

Преди да се приберат вкъщи и да се отдадат на интимни ласки, двойките били накарани да потичат в продължение на 30 минути върху фитнес пътека, с цел базисно отчитане на енергоразхода им.

След този кратък тест, всички били пуснати по домовете си да правят любов. Резултатът: оказало се, че мъжете се трудят повече от половинките се :) Те изгарят средно по 4, 2 калории за минута, а жените по 3, 1 за същото време.

Натъртваме, че става въпрос за съвсем мъничък експеримент и, че не бива да взимате всичко установено за чиста монета. Споделяме информацията с една-единствена цел: да мотивираме и дамите, и мачовците да бъдат по-активни в леглото. Макар че сексът не може да бъде разглеждан като спорт, той определено допринася за поддържането на добър тонус и физическо здраве.

А какво му трябва друго на човек, а? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април