Не ми се прави секс!

Ето и някои от неподозираните причини за това
Не ми се прави секс!

С половинката си напоследък попадате в един и същ неприятен сценарий: насаме сте, разполагате със свободно време, но никой от вас не е в настроение да се отдаде на ласки. Не бързайте да се осъждате един друг: нежеланието за секс невинаги означава, че партньорът ви "е изстинал" към вас. Понякога за спада на либидото има обективни причини, които просто не осъзнаваме.

Ти нахълтваш в личното ми пространство! Колкото и противоречиво да звучи, често двойките, които живеят заедно, имат по-малко желание за секс, въпреки постоянната си физическа близост. Какво става? Не се плашете, нормално е да се дразните от присъствието на другия, и то поради простата причина, че трябва да делите личното си пространство с него.

Когато сте живели отделно не сте делили толкова много неща и сте приветствали всяка възможност да се порадвате един на друг под чаршафите. Е, сега вече си нямате своето легло и това ви кара да се чувствате неспокойни.

Но не позволявайте на това да съсипе съвместния ви живот. Просто споделете на половинката си как се чувствате. Ще откриете, че нейните/неговите усещания са сходни. И това най-вероятно отново ще стопли отношенията ви.

Просто не ми е до това! Въпреки общото схващане, че подобни реплики идват от страна на нежния пол, мъжете също имат своите слаби моменти. Понякога всеки от нас има проблеми, от които е обсебен, и не може да се отпусне психически за креватни подвизи. Какво толкова? Проявете разбиране, съчувствайте на човека до вас, дайте му съвет. И дори тази нощ да премине тихо и кротко, той/тя знае, че утре ще бъдете заедно. Тогава чувствата може да са много по-горещи.

779827inm.comКогато сте в трудна ситуация, не се карайте с партьора си. Помагайте си!

Умората... Е, знаете как е. Има някои неща, които се оказват по-силни от нас. Като глада и умората, например. Вие също някога сте заспивали прави, нали? Значи няма място за обвинения – и вие сте хора, и на вас може да се случи :)

Ти ли ще ми кажеш? Още помните снощния скандал и ви е яд на това упорито, егоистично същество, което дори си позволи да обиди майка ви. Случва се "любовните" препирни да ви държат влага дни наред. Тогава няма нищо чудно, че днес изпитвате към човека до вас всичко друго, но не и влечение. Внимавайте обаче, защото подобни караници могат да окажат дълготраен негативен отпечатък върху сексуалния ви живот.

Предразсъдъци и ниско самочувствие: не е лесно да си го признаем, но всеки има своите комплекси. Когато сме лудо влюбени, се обичаме взаимно въпреки недостатъците си. Но колкото по-близки си ставаме, толкова повече сме склонни да разкриваме слабите си страни пред любимия човек. Това също е съвсем в реда на нещата, защото той ви е най-близък и с него се чувствате в свои води.

С течение на времето обаче някои от малките недостатъци могат да обсебят мислите ви и да ви превърнат във вечно недоволно същество. Избягвайте да се унижавате, като непрекъснато повтаряте, че сте дебели или погрознели. Рано или късно ще повярвате в това и сами ще убиете самоувереността си.

Ако пък мислите, че наистина страдате от излишни килограми, раздвижете се. Погрижете се за външния си вид: поддържайте се чисти, наспивайте се – това ще поддържа кожата ви свежа. И, в крайна сметка, вие сте красиви, най-вече, защото сте готини хора.

В крайна сметка, всяка двойка има своите слаби моменти. Но заедно ще се справите с тях. Важното е да не унивате. Изобщо няма да се учудя, ако един ден осъзнаете, че изпитвате влечение към другия човек след толкова години, защото той е най-добрият ви приятел. А вие как мислите?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април