Обичам те, не те обичам

Когато маргаритката мълчи...
Обичам те, не те обичам

Позволете ни да ви сервираме една по-различна - груба, гола и неподправена - гледна точка относно огньовете на любовта и дългогодишните връзки, върху която разсъждаваме в последно време. 

Погледнете човека до себе си. Вникнете в истинската му същност, дълбоко под пролетното палто. Усещате ли го по същия начин, както в началото на вашата връзка? Хайде, бъдете честни със себе си... 

Времето препуска като расов кон през вас и в един момент, след пет години, осъзнавате, че онази първа влюбеност се е изпарила безследно. Да, сладкото като лавандулов мед чувство просто не е там и на негово място са се настанили умора и навици. Виновни няма, все пак нещата просто се случват...

Извън всякаква логика, хармоничните отношения между двама души понякога се променят до неузнаваемост, а любовният огън угасва. И, за съжаление, нито богатият инструментариум от креативни подходи, нито романтичните изненади могат да помогнат. Парадоксално или не, подобно на видеото, изведнъж с партньора ви се оказвате на финала, още преди да сте стартирали.

Заради тази обратна последователност на събитията, понякога забравяме, че светът е устроен простичко. Всъщност ние сме тези, които усложняват сюжета. 

Не бива да се страхуваме от сблъсъка на две човешки вселени, независимо от последствията - положителни или не съвсем. Звездната експлозия винаги пренарежда нещата по най-добрия, за всички участници във феномена, начин. А промените във всеки аспект от битието са наложителни и обогатяващи. 

Защото, в крайна сметка, животът е просто едно мигване с очи! И единственото, от което се нуждаем, за да бъдем щастливи тук и сега, е едно обикновено и непретенциозно сърце :)

Предстои продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 23.03.2012 | 15:50
    Тази статия ме остави без думи и сега чувствам, че не съм единствената, на която се случват тези неща.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април