След секс: 3 задължителни неща

След секс: 3 задължителни неща

Толкова много говорим за това какво да се прави преди и по време на секс, че след това не ни остават сили за нищо друго и просто заспиваме.

Но посткоиталният период (за да не казваме "секс" и в това изречение) е много важен, особено за жените.

Вместо да влизате във Фейсбук, както правят 1/3 от хората след като свършат със задачите в леглото, вие се заемете с тези три. Ще спечелите повече.

Вслушайте се в тялото си

Понякога сексът боли. Обикновено се случва, когато овлажняването не е достатъчно, когато сексът е много бурен или когато стомахът ви е подут. Обикновено болката отшумява почти веднага. Ако се задържи обаче, ако я усещате всеки път при проникване или я има и при "спокоен" секс, тогава може да става дума за гинекологично заболяване като цистит, ендометриоза или възпаление на яйчниците. Разбира се, запазете си час при гинеколог по-скоро, за да не се превърне сексът в мираж за прекалено дълго време... 

Още малко гушкане, вместо тичане в банята

Обикновено жените се втурват в банята след секс така, сякаш са били на полето, извършили са тежък физически труд в замърсена среда и нямат търпение да отмият всичко неприятно от себе си. Да, хигиената е хубаво нещо, но не е нужно да е абсолютно и съвсем непосредствено след секс. И половин час по-късно да се изкъпете, пак няма да се повиши опасността от инфекции. По-важно е да сте ползвали презерватив.

Споделете какво ви е харесало

Сексът между двама души се учи. И се започва отново всеки път, когато партньорът е нов. Има период на нагласяне, на напасване на очакванията и уменията, на разузнаване и на опознаване. За да не сте нещастни в леглото и във връзката си, най-добре е да говорите за всичко, което двамата заедно правите под завивките. Ако сексът ви е харесал, кажете си го. Ако не ви е харесал, предложете какво ново да опитате следващия път.

Източник: Една.бг

ключови думи:
задължителни неща секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май