Той не иска да правите секс?

Той не иска да правите секс?

Първо, щом си попаднала на тази статия, поеми си дълбоко дъх, задръж, бавно издишай и се успокой, защото не си сама.

Ако количеството секс, което получаваш през последните няколко месеца, е доста по-различно в сравнение с началото на връзката ти, само помисли за всички онези неща, които се случиха през изминалата година: глобална пандемия, икономическа криза... Трудно е да си "в настроение" след такива катаклизми. Но това непременно не означава, че няма проблем.

Първо, редовният секс не е задължителна подправка за всеки щастлив брак. Всяка връзка е различна, никоя статистика не може да ти каже колко точно е достатъчно често и кога имаш сериозен повод за притеснение. Гледаме филми и сериали, в които се прави страстен секс на забавен кадър под музикален съпровод, и си мислим, че точно това трябва да се случва и в личния ни живот. Да, ама не! И в това няма нищо лошо, пише Edna.bg.

В крайна сметка някои двойки правят секс по няколко пъти на ден, а други - само на рождените дни и 14 февруари. Но е напълно възможно и в двата случая те да са еквивалентно щастливи и задоволени.

Ако с партньора ти не сте правили секс отдавна, но и двамата нямате проблем с това, спри да четеш тази статия. Всичко е наред.

Но ако се чувстваш потисната и неудовлетворена, не бързай да се обаждаш на приятелките си с въпроса "Кога последно прави секс?", а надникни навътре в себе си. Ако усещаш, че не си никак доволна от половия си живот, не губи надежда - има няколко начина отново да събудиш тръпката.

Първо, помисли на какво се дължи ниското либидо на мъжа до теб, като най-често срещаните причини са:

  • стрес - понякога животът никак не е лесен, възможно е да има проблеми, притеснения, несигурности, които не е споделил с теб;
  • лични проблеми - с роднините си, дори със собственото си тяло;

Фокусирай се върху добрата комуникация. Понякога най-сериозните проблеми могат да бъдат разрешени с един искрен и навременен разговор. Но преди да направиш опит да възстановиш баланса във връзката си, трябва да възстановиш баланса вътре в себе си.

Освободи се от яда, ревността и несигурността. Помисли кога започна всичко и защо не ви се получава. Има ли нещо премълчано и недоизказано? Има ли вина или срам? Как си представяш пълноценния сексуален живот? 

Първата крачка към подобряването на интимността между двама души не е непременно свързана със секса. Прекарайте време заедно, правете си комплименти, изразете чувствата си с малки красиви жестове. Няма да ви учим как да се обичате, защото това е най-естественото и най-красивото душевно състояние, което просто ни идва отвътре. 

Затова, скъпа читателко, това, че вчера не си правила най-великия секс в живота си, не означава, че това няма да се случи утре. Или вдругиден, или догодина. Изключи от любовния си речник думите "нормално" и "трябва", особено когато става дума за това, което се случва между чаршафите ти. И помни, че докато говорите и полагате усилия, нищо не е загубено.  

ключови думи:
отношения секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май