Антистрес програма за у дома

Отпуснете се!
Антистрес програма за у дома

Стресът може да се превърне в хронично състояние и да получите атаки на паника, ако не съумявате да се вместите в многобройните си ангажименти в рамките на деня.

Добре е в такива моменти да вземете спешни мерки благодарение на които ще овладеете състоянието си и в същото време ще имате възможност да внесете повече спокойствие в съзнанието си.

Предлагаме ви антистрес програма в няколко стъпки, които можете спокойно да предприемете след като се приберете от работа. За тази цел приключете и с домашните задължения свързани със семейството и отделете 1 час единствено и само за себе си.

1597720Thinkstock/Guliver

Първа стъпка: Аромотерапия за сетивата

Смесете 5 капки лавандула и 5 капки от етерично масло от лимон в специалната за целта аромо-лампа, в която предварително сте сложили и малко количество вода. Най-добре е тази лампа да поставите в банята 20 минути преди да вземете ароматна вана.

Втора стъпка: Ароматна вана

Напълнете ваната с топла вода и добавете 15 капки етерично масло от лимон и 15 капки етерично масло от розмарин.Към така получената смес добавете и от любимия си душ гел благодарение на който ще се наслаждавате на пяна. Вземете тази вана минимум за 20 минути.

Трета стъпка: Медитация

След като подсушите тялото си е да се напъхате под завивките на леглото си и да медитирате. Освободете съзнанието си от делничното. Концентрирайте се върху освобождаването, а не около мисли, които са свързани с проблема. Визуализирайте нещата, които ви създават чувство на равновесие. Преди да изпаднете в състояние на медитация е важно да дишате равномерно и дълбоко, защото само така ще можете по-бързо да преминете към състояние на медитация.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април