Бърз масаж за краката и ръцете

С цветни масажни таралежчета
Бърз масаж за краката и ръцете

Да обобщим: обичаме и горните, и долните си крайници. Затова се стараем да се грижим за тях и да ги глезим подобаващо. Проблемът е, че не винаги разполагаме с време за продължителни спа процедури. 

В такива моменти търсим по-достъпни и по-бързи начини да доставяме на любимците си удоволствие. Причиняваме им това или това, например. А понякога използваме и ето тези цветни топки за масаж.

Както виждате, те са гумени и имат релефна повърхност (на бодлички са). Предлагат се в различни размери, от най-малки до по-големи. Обикновено вървят в комплект от два броя и могат да бъдат намерени на сравнително изгодна цена в редица магазини за фитнес аксесоари и принадлежности. А най-често ни служат така: 

За краката

Стъпваме върху топчицата с цяло ходило и започваме да я търкаляме от възглавничките на пръстите до петата. Ехааа! След като разтрием хубавичко стъпалото по този начин, повтаряме процедурата и с другия крак.

inm.com

За ръцете

Слагаме шареното таралежче под дланта и отново започваме да го търкаляме нагоре-надолу. После повтаряме въпросната дейност и с другата длан. Или пък просто взимаме едно топче и го разтриваме между дланите с леки кръгови движения, както е показано на долната снимка. 

inm.comСмята се, че малките бодливки активират чувствителни точки по крайниците, с което съдействат за подобряване на кръвообращението.

Някъде може да прочетете дори, че въпросният масаж има потенциал да засили имунитета, но ви съветваме да не вярвате твърде много в подобни приказки.

Така, де, има доста други начини, с които бихте могли да подсилите съпротивителните сили на организма си, нали? 

Все пак сладурският атрибут доставя прилична доза наслада. Така че, ако го имате на разположение, съветваме ви да го използвате редовно. Не е магически, но върши работа.

Ако пък не притежавате такъв, сдобийте се с две тенис топки.

Защото с тях също може да масажирате крайниците си. Как? Разберете тук ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април