Масажирал ли ви е питон?

Само в Джакарта, Индонезия
Масажирал ли ви е питон?

Ако идеята за педикюр от рибки ви се е сторила леко потресаваща, значи представата за масаж от питон ще ви довърши окончателно.

Да, но тази услуга е факт и се предлага на гостите на центъра Bali Heritage Reflexology and Spa в индонезийската столица Джакарта. Засега клиентите, които се възползват от нестандартното предложение на заведението са сравнително малко - все пак не всеки би се отказал от опитната ръка на масажиста, за да получи студеното и люспесто докосване на близо двуметрово влечуго.

Преди началото на 90-минутната сесия с цена 480 000 рупии (около 70 лева) питоните се вадят от пластмасовите клетки, в които живеят, и се почистват с антисептик. Сесията протича в присъствието на служители на центъра, които не само следят за безопасността, не само асистират в услугата, но и се грижат масажистите да не се "скатават", а да поддържат що-годе добра физическа активност по тялото на клиентите. Допълнителна мярка за сигурност е редовното им хранене с живи зайци и залепянето на устите им с тиксо по време на работа. Много хора плащат за този специфичен масаж в търсене на силни усещания, но има и една малка част, която използва услугата като начин да преодолее страха си от змии.

Студенокръвният масаж е само една от 300-те услуги, предлагани от центъра, но много от останалите не му отстъпват по... необичайност. В една от тях масажът се изпълнява от служител на заведението, облечен като горила, друга включва излежаването във вана с бира, а трета е нищо повече от търкаляне на нагорещени топки за голф по тялото ви.

От лансирането на новото предложение досега са подети няколко кампании от страна на природозащитници, които определят подобно отношение към змиите като експлоатация.

От Bali Heritage Reflexology and Spa обаче настояват, че питоните са едно ниво над служителите в компанията - те са приятели. В това си качество получават, прегръдки, целувки и най-специална грижа.

Специални благодарности на Александра Цанкова от Sportuvai.bg за видеото :)

ключови думи:
змия масаж спа

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април