Спа идея под душа: скраб от диня

Поредното удоволствие в банята
Спа идея под душа: скраб от диня

Признаваме си, че рядко ни остават динени запаси. Ако все пак ни се случи да заделим малко от сочния плод, понякога си спретваме този адски приятен скраб за тяло... А в случай, че искате да пробвате въпросния натурален спа продукт, веднага ще ви запознаем с необходимите съставки за приготвянето му:

около 1 ч. ч. диня, нарязана на дребни парченца (без семките)

260 грама обикновена захар (може и кафява, ако ви се намира такава под ръка)

2 супени лъжици сок от лимон

Значи, процедурата е простичка: Най-напред, сложете розовите кубчета в блендер и ги докарайте до състояние на еднородна смес. След това добавете захарта – разбъркайте пак. Накрая комбинирайте с лимоновия сок.

Така получената "манджа за кожата" изсипете в стъклено бурканче, което затворете и приберете в хладилник за период от една седмица. Супер!

Как да използвате готовия еликсир? Ами, лесно. След като се накиснете хубавичко под душа, грабнете малко от скраба и го нанесете върху тялото с леки масажни движения. Изплакнете.

Не се съмнявайте, че натуралният продукт, който си забъркахте, ще почисти нежно кожата ви и ще я направи гладка и мека. 

Важно: преди да използвате който и да е било домашно приготвен скраб, проверете дали не сте алергични към него. Нанесете малко количество върху кожата и изчакайте. Ако последва зачервяване, сърбеж или други такива неприятни неща, има вероятност да не се "разбирате" с някоя от съставките, уви. 

Съветът ни е да се консултирате със специалист, за да установите кой е бил причинителят на алергичната реакция и занапред да се пазите от него. Или най-малкото - да не го използвате в спа и разкрасителните процедури у дома. 

Е, желаем ви една спокойна и приятна вечер, пълна с моменти на наслада! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април