Бау-бау! В хайкинг сесията

Организирайте на кучето и на себе си интересна разходка
Бау-бау! В хайкинг сесията

Кучето ви тича, плува, прави йога и тренира с тежести, паралелно с вас! Хм. Значи е време да изправите и него, и себе си пред ново спортно предизвикателство :)

Какво обаче? Ами, предлагаме ви този уикенд, заедно с рошавия си приятел, да се отдадете на есенни хайкинг приключения. Защото времето навън все още е сравнително топло и подходящо за преходи. Така че смело нарамвайте раницата, но преди това в нея задължително сложете:

Вода

Не ви съветваме да предприемате дъги разходки в непознати местности, без бутилка прозрачна течност. Обаче, не бъдете егоисти и помислете за любимото си животно. Изненада! То също ожаднява. Не може да разчитате на това, че по пътя си ще срещате непрекъснато водни басейни, които ще ви помагат да се справяте с дехидратацията.

А като заговорихме за провизии, сложете в багажа си...

Храна

Ама за двама! Нали сте другари? Нещо повече: съобразете се с размерите и с лакомията на домашния си любимец. Защото, ако не сте забелязали, той също обича да похапва и даже - повече от вас. А гладът, в комбинация с умората, имат потенциал да го докарат до пълно изтощение. Което пък да наложи преждевременното прекратяване на разходката ви.

Бау-бау! В хайгинг сесията inm.com

Що се отнася до сигналите за умора, знаете кои са, нали? Изплезеният до долу език и мързеливото влачене на лапите по земята, както и тъжният, влажен поглед, са най-очебийните между тях. Няма как да ги сбъркате.

Задължително вземете и каишка – може да ви потрябва, в случай, че пресичате частно стопанство или минавате покрай група от хора, които не обичат космати пришълци.

А тук открийте още няколко добри съвета за хайкинг в есенно време. Може да са ви от полза.

И споделете: вие скитате ли с кучето си по гори и планини?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май